Iată topul celor mai scumpe facultăţi din Capitală

Ultima actualizare:

Facultatea de Cinematografie din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) deţine recordul la capitolul preţ cu o taxă anuală de 19.000 de lei, la Facultatea de Film.

Reduceri pentru viitorii actori şi arhitecţi

Învăţământul artistic este cel mai scump peste tot în lume. La Film se investeşte în peliculă, în aparatură, în proiectare, în studiouri. La Facultatea de Teatru investiţia este mai mică, în decor, în costume. Aici taxele sunt de 6.000 de lei anual. Intenţionăm să mai facem reduceri, atât la Film, cât şi la Teatru, pentru că am avut studenţi care s-au înscris care au renunţat pe parcurs, pentru că nu şi-au permis să plătească“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, rectorul UNATC, Gelu Colceag. El a adăugat că la Facultatea de Film, pe locurile cu taxă, se pot înscrie doar tineri care au mai urmat o facultate. Şi Universitatea de Urbanism şi Arhitectură „Ion Mincu“ a redus taxa de şcolarizare, de la 4.200 de lei cât era anul trecut la 4.000 de lei tot datorită crizei economice.

Provincia bate taxa de lux la Medicină

Şi tinerii care îşi doresc o carieră în medicină şi care nu reuşesc să obţină unul dintre locurile cu finanţare de la bugetul de stat trebuie să plătească mult. Astfel, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ taxa anuală de şcolarizare este de 6.000 de lei. Preţul nu este mai mare însă ca la celelalte facultăţi din marile centre universitare. Dimpotrivă. De pildă, la Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu“ din Cluj, taxa este de 8.000 de lei.

Voi rămâne la Medicină chiar dacă intru la locurile cu taxă. Spre deosebire de studenţi de la alte facultăţi, eu nu pot să lucrez, fiindcă am multe ore de laborator, de la care nu pot lipsi. Mă vor ajuta cu bani părinţii“, a spus o absolventă a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai“, care mâine va da ultima probă a Bac-ului.

La Universitatea din Bucureşti, taxa de şcolarizare a crescut anul acesta de la 2.500 de lei pe an, la 3.100 de lei pe an. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ explică situaţia prin faptul că universitatea primeşte o finanţare pe student care este de 3.100 de lei, iar taxa este egală cu finanţarea de la buget.

Taxă de generaţie, la ASE

Academia de Studii Economice din Capitală este una dintre universităţile unde taxa de şcolariare a rămas neschimbată, 3.000 de lei pe an. „Am decis să nu modificăm taxele. ASE are o politică prin care studentul care a intrat în anul I cu o anumită taxă, termină cu ea. Toată generaţia va avea aceeaşi taxă“, a spus Florina Mohanu, directorul de comunicare al ASE.

 Universitatea Politehnică Bucureşti păstrează şi ea tarifele piperate pentru o instituţie de învăţământ de stat. Anul de studiu costă aici 4.000 de lei, iar la Facultatea de Inginerie în limbi străine costă 4.500 de lei. Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe Agronomice din Capitală se află printre instituţiile de învăţământ cu cele mai mici taxe, un an de studiu la Agronomie, de pildă, fiind de doar 1.500 de lei. Excepţie face Facultatea de Medicină Veterinară, cu o taxă de şcolarizare de 3.400 de lei pe an.

 Preţurile facultăţilor din Capitală

1. UNATC: 6.000 de lei/an - 19.000 de lei/an2. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“: 6.000 de lei/an3. Universitatea Naţională de Muzică: 4.500 de lei/an4. Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti: 4.200 de lei/an5. Universitatea Politehnică Bucureşti: 4.000 - 4.500/an6. Universitatea de Arte: 4.000 de lei/an7. Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“: 4.000 de lei/an8. Universitatea de Ştiinţe Agronomice: 3.400 de lei/an9. Universitatea din Bucureşti: 3.100 de lei/an10. Academia de Studii Economice din Bucureşti: 3.000 de lei/an

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net