«Îmi place Olanda!»

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Antrenorul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, nu a fost surprins de faptul că Brazilia şi Argentina au părăsit Campionatul Mondial de fotbal şi este de părere că echipele mari nu pot face performanţă doar cu valori individuale.

Click!: Germania a bătut Argentina cu 4-0! Cum comentezi rezultatul?

Răzvan Lucescu: Pentru mine acest rezultat nu a fost o surpriză. Aş spune chiar că scorul a fost logic, după modul în care s-a desfăşurat meciul. Argentina nu m-a impresionat, are mulţi jucători talentaţi, însă aceştia evoluează mai mult pentru ei decât pentru grup.

Germania e o echipă adevărată, unită, foarte bine organizată, care se descurcă extraordinar în apărare, la mijloc şi în atac. Ca şi Spania.

Eliminarea Braziliei te-a surprins?

Brazilia nu a pierdut în faţa Olandei din cauză că nu ar avea valoare. Oamenii lui Dunga au fost trădaţi de mentalitatea lor şi de starea psihologică pe care au avut în acel moment.

Cred că marile echipe ar trebui să ştie că doar prin talent şi valori individuale nu se poate ajunge departe. Olanda mi-a plăcut foarte mult, are un grup foarte puternic şi o organizare în joc aproape perfectă.

Ce părere ai de evoluţiile lui Messi?

Messi nu a strălucit, dar până la meciul cu Germania a avut evoluţii bune. Chiar dacă nu a marcat, trebuie să remarcăm totuşi faptul că 90% dintre golurile Argentinei au plecat din piciorul său. Rămâne unul dintre cei mai buni jucători din lume.

Care meci de la Mondial ţi-a plăcut?

Îmi e greu să indic un meci anume. Au fost foarte multe meciuri bune, pentru că nu mai există echipe mici. Noua Zeelandă şi SUA, deşi nu înseamnă mare lucru în fotbal, au practicat un fotbal foarte bun şi chiar dacă au plecat acasă, au plecat cu fruntea sus.

Un meci frumos a fost Ghana - Uruguay, decis de inspiraţia lui Suarez, care s-a sacrificat în interesul echipei.

Dintre jucători, cine ţi-a plăcut?

De asemenea, au fost mulţi jucători cu evoluţii bune. Mi-a plăcut însă cel mai mult Mark van Bommel. Acesta nu iese foarte mult în evidenţă, dar este extrem de inteligent şi a fost cheia succesului pentru Olanda la aproape toate meciurile. Şi colegul său Sneijder e un jucător care mi-a plăcut.

Europa are trei echipe în careul de aşi, după ce America de Sud a avut mai multe în sferturi.

E normal ca Europa să domine Mondialul. Echipele din Europa impresionează printr-o mai bună organizare, iar cele din America de Sud se remarcă prin talentul şi valoarea individuală a jucătorilor.

Franţa a părăsit şi mai repede CM, după evoluţii lamentabile. Crezi că va arăta altfel până la primul meci cu România din preliminariile CE?

Pentru mine e de neînţeles ce s-a întâmplat cu Franţa. Eu cred că a fost victima rupturilor puternice care au existat în cadrul lotului. Campania pentru Euro va începe abia în septembrie, echipa are deja un alt antrenor, iar acest lucru ar trebui să creeze o emulaţie în rândul jucătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net