Încă un licean violent, acuzat de omor, a fost pus sub acuzare

Ultima actualizare:

A ucis un bătrân

Teribilistul Andrei a jefuit şi bătut în noaptea de 24 spre 25 septembrie, în zona Victoria din Reşiţa, un bătrân, de 62 de ani, Alexandru Bălan, care s-a stins din viață trei zile mai târziu în Spitalul Judeţean din Timişoara.

Din acest motiv, teribilistul licean riscă până la 15 ani de puşcărie. "Poliţia a sesizat Parchetul cu privire la survenirea decesului bătrânului, astfel că, procurorul a schimbat încadrarea din vătămare corporală gravă în lovituri cauzatoare de moarte şi a dat o ordonanţă prin care i se interzice tânărului părăsirea localităţii pe o perioadă de 30 de zile", precizează Ancuţa Cărbunaru. Familia victimei consideră însă, că este o măsură preventivă mult prea blândă. "A omorât un om! Cum e posibil să fie încă în libertate acest individ?!" se întreabă George Bălan, fiul victimei.

„A dat de frică"

Explicaţiile vin de la procurorul Valentin Cârstea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

"În cazul loviturilor cauzatoare de moarte se poate face şi propunere de arestare preventivă. În cazul de faţă, procurorul care instrumentează dosarul a considerat că nu se impune arestarea preventivă, fiind vorba de un conflict spontan, nu de ceva premeditat, voit", a afirmat Cârstea.

Tatăl teribilistului, însă își apără fiul. „El a dat de frică, nu a avut intenţia să-i facă rău. Bătrânul a fost bătut şi jefuit de alţi doi tineri. Unul dintre ei semăna cu Andrei. Bătrânul a sărit la el şi l-a luat de gât. Andrei a fost cel care a chemat Poliţia şi salvarea şi a încercat să-l ajute până la sosirea acestora".

Poliţia oferă însă altă versiune. "Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă de către un angajat al unei societăţi din zona Complexului Victoria", precizează Ancuţa Cărbunaru.

"Probabil a murit din cauza bătăii primite înainte. Acum, toată viaţa copilului poate fi afectată de această întâmplare",Vasile Maxim, tatăl agresorului

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net