Indemnizaţie de 400 lei pentru mamele care revin mai repede la muncă

Ultima actualizare:

În schimb, ministrul susţine că vrea să încurajeze întoarcerea mamelor la muncă, prin acordarea unor indemnizaţii în valoare de 400 de lei, informează Adevărul. "Doresc foarte mult să susţin întoarcerea mamelor pe piaţa muncii şi Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizaţii de 400 de lei pentru ca mamele să revină mai rapid la locul de muncă. Propunerea noastră nu este de a reduce cuantumul indemnizaţiei pentru mame, ci de a reduce perioada, în funcţie de gradul de acceptabilitate a societăţii şi de votul Parlamentului. Aş dori ca săptămâna viitoare să prezint acest cod coaliţiei, apoi vom avea discuţii cu partenerii sociali, apoi va ajunge în Parlament", a spus ministrul Muncii.

El a menţionat că nu a fost luată o hotărâre asupra perioadei în care mamele vor beneficia de indemnizaţie.

"Propunerea Ministerului Muncii este aceea de a nu se reduce cuantumul indemnizaţiei primite de mame, dar există şi opinii care vizează reducerea intervalului pe care se acordă. Ca atare, cuantumul va rămâne între 600 de lei şi 4000 de lei, aşa cum este astăzi", a declarat Botiş, menţionând că variantele luate în calcul pentru reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei sunt 12, 14 sau 18 luni, de la 2 ani cât este în prezent.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net