India: Grav accident feroviar, soldat cu 30 de morţi şi zeci de răniţi

Ultima actualizare:

Una dintre garnituri, care transporta marfă, a lovit un tren de pasageri care se afla în viteză, scrie Adevărul.ro.

Autorităţile au declarat că numărul morţilor ar putea creşte şi că acest prim bilanţ, de 30 de persoane decedate, este unul provizoriu, deoarece zeci de călători au fost transportaţi la spital, în urma impactului.

Explozia a avut loc pe o cale ferată în districtul West Midnapore din vestul statului Bengal, o zonă cunoscută drept un bastion a rebelilor maioşti.

Un purtător de cuvânt al căilor ferate din India a declarat că este posibil ca ciocnirea celor două trenuri să fie rezultatul unui sabotaj. "Modul în care au fost dispuse unele vagoane ne fac să luăm în considerare şi alte variante decât cele ale unui simplu impact", a comentat oficialul.

Numărul morţilor este, încă, necunoscut, însă martorii au declarat că au văzut cel puţin 30 de cadavre aruncate în zona teribilului accident feroviar. Printre haosul şi panica create în zone, sute de pasageri încercau să fugă cât mai departe de locul impactului celor două garnituri.

"Am văzut multe trupuri ale călătorilor strivite printre vagoanele de marfă. Este un adevărat carnagiu. Pot vedea cadavrele ciopârţite ale celor care au fost în primele patru vagoane", a fost declaraţia unui reporter al ziarului Telegraph, Naresh Jana, pentru Reuters.

Conform primelor investigaţii, 13 vagoane ale trenului de pasageri au deraiat, fiind aruncate în calea unui marfar, care venea din directie opusă. La faţa locului s-au deplasat elicopetere şi echipe de salvare. Anchetatorii spun că această acţiune ar fi fost provocată de rebelii maioşti, un grup format din aproximativ 20.000 de militanţi activi în nordul şi estul Indiei.

Maioştii susţin sustin lupta pentru apărarea ţăranilor fără pămânat şi a minorităţilor locale. Premierul indian, Manmohan Singh, a declarat că rebelii sunt cea mai mare ameniţare la adresa securităţii ţării.

"Oamenii sunt speriaţi şi plâng. Echipele de salvare se luptă pentru a ţine în viaţă orice posibil supravieţuitor şi scot toate trupurile afară. Sunt cadavre care se găsesc şi sub roţile trenurilor. Aud oameni care ţipă şi strigă după ajutor din interiorul garniturii de pasageri", a mai completat Naresh Jana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net