A inventat dieta anticancer

Ultima actualizare:

„Toată lumea vorbeşte în ultimii ani despre bucătăria sănătoasă, dar nimeni nu a realizat o metodologie serioasă pentru pregătirea bucătarilor. Eu am terminat o carte de bucate împotriva cancerului şi garantez că cei care vor respecta reţetele nu se vor îmbolnăvi", ne-a spus încă de la început Vally Bălăşoiu, un bucătar de 50 de ani din Măgurele.

Impresionat de suferinţa celor loviţi de diversele forme de cancer, bărbatul a lucrat timp de doi ani la o carte de bucate intitulată „Tratat de bucătărie cu reţete împotriva cancerului şi a colesterolului", fiind ajutat şi de un medic.

Cartea propune 170 de reţete şi bărbatul spune că s-a bazat pe câteva principii clare în alegerea preparatelor. „Sunt doi factori cancerigeni într-o bucătărie: vasele şi ingredientele. În ceea ce priveşte vasele, am eliminat complet tigăile din tablă neagră, oalele din aluminiu şi teflon. Preparatele cancerigene sunt reprezentate de conserve, mezeluri şi deserturi ambalate", ne-a explicat bărbatul.

Bălăşoiu propune ca în bucătărie să se folosească doar vase din inox, iar cele cancerigene să fie protejate prin hârtie cerată. „Maşinile de gătit prin aburi din sticlă sunt foarte sănătoase, de asemenea", a continuat Vally Bălăşoiu.

În reţetele sale a eliminat complet carnea de porc şi de vită, prăjelile, sarea iodată şi orice formă de ambalaj pe bază de plastic. Ingredientul-minune pare a fi pentru el piperul roşu. „Este foarte sănătos acest piper roşu şi previne cancerul. De asemenea, folosesc în reţetele mele doar carne de pui sau peşte făcută la grătar sau fiartă", ne-a explicat bucătarul care a realizat primul astfel de tratat din lume.

Sosul de legume, cel mai bun condiment

„Pentru a înlocui condimentele sintetice am realizat un sos de legume. Trecem prin mixer ceapă verde,pătrunjel, mărar, ardei gras, roşii, supă de legume şi vin şi obţinem un sos care se numeşte curry verde", ne-a explicat Vally Bălăşoiu.

Reţetă sănătoasă pentru gurmanzi

Pentru cei care se tem că o astfel de dietă nu e gustoasă şi ar dispărea produsele tradiţionale, Vally Bălăşoiu propune o reţetă originală.

„Tapăm în interior un vas micuţ de lut cu foi de viţă de vie fierte. În interior punem compoziţie de sarmale, dar cu carne de pui. Deasupra se mai pun două straturi de viţă de vie şi se bagă pentru 30-40 de minunte la cuptor. În timpul acesta coacem 2-3 cartofi, pe care îi zdrobim şi îi amestecăm cu o lingură de brânză de vacă. Cu această compoziţie decorăm suprafaţa vasului scos de la cuptor, după care îl băgăm la loc pentru 5 minunte. Preparatul se serveşte cu smântână şi iaurt şi vă garantez că e bun şi sănătos", ne-a spus bucătarul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net