Invenţii nebuneşti: mingiuţa care îţi dresează căţelul

Ultima actualizare:

    Salonul Consumatorilor de Electronice din Las Vegas îi şochează  şi în acest an pe vizitatori: roboţelul Billie a fost vedeta
Salonul Consumatorilor de Electronice din Las Vegas îi şochează şi în acest an pe vizitatori: roboţelul Billie a fost vedeta

Nebunie totală la Salonul Consumatorilor de Electronice din Las Vegas, Nevada, care îşi deschide astăzi porţile pentru publicul larg! Deşi multe dintre produse nu vor fi scoase la vânzare niciodată, iar altele vor fi disponibile abia după 2025, oamenii au venit din toate colţurile lumii pentru a admira creaţiile celor 4.500 de expozanţi. Vedeta Salonului a fost roboţelul Billie care dresează câinele, face curat pe jos, deschide televizorul, păzeşte casa şi are grijă de sănătatea voastră.

Practic nu exişti pe piaţă dacă nu te prezinţi la Salonul Consumatorilor de Electronice din Las Vegas, Nevada. Anul acesta, la evenimentul care îşi deschide porţile astăzi, 12 ianuarie, pentru publicul larg, s-au înscris 4.500 de expozanţi. Printre marile companii care fac senzaţie cu robţi menţionăm: Panasonic, Toyota, Honda, Amazon, Apple, Samsung şi mulţi alţii. În cazul unor compnaii mai mici, cum este Manta5, o firmă neo-zeelandeză, activitatea de cercetare a fost atât de intensă pentru un singur produs, încât prezenţa a fost condiţionată de diferitele stadii de dezvoltare a acestuia.

După ce au prezentat proiectul în 2017, abia în 2020, neo-zeelandezii au reuşit să prezinte un prototip 100% funcţional pentru Hidrobicicleta Manta5. Prototipul de e-bicicletă este funcţional pe apă la viteze superioare de peste 40 km/h datorită unei baterii extrem de rezistente şi se poate plia, putând fi ascunsă în servietă. Vedeta Salonului a fost însă roboţelul Billie produs de cercetătorii sud-coreeni de la Samsung.

Billie a fost gândit iniţial ca pertener de joacă pentru căţel. Dotat însă cu un sistem cibernetic de Inteligenţă Artificială, biluţa galbenă Billie a deveni indispensabilă pentru locuinţa viitorului. Pe lângă faptul că dresează câinele imitând comenzile stăpânului, îi distrage atenţia de la prostii, îi porneşte televizorul Smart pe programe pentru căţei, îi activează litiera pentru a-şi face nevoile şi îi deschide uşiţa de acces dacă vrea să iasă în curte şi este vreme frumoasă. Billie se conectează prin Bluetooth la toate sistemele inteligente din casă trecând în revistă termenele de valabilitate ale produselor din frigider, pune la spălat rufele lăsate de voi în maşină, monitorizează cu ajutorul unei camere video şi a unor senzori de mişcare dacă aveţi musafiri nepoftiţi pe perioada absenţei de acasă. Billie vă trimite rapoarte exacte direct pe telefonul mobil cu privire la activitatea câinelui şi vă atrage atenţia dacă v-aţi îngrăşat, dacă mâncaţi prea mult şi dacă faceţi prea puţină mişcare. Deşi mingiuţa s-a bucurat de un real succes, iar experţii în produse electronice au estimat că are o valoare de piaţă cuprinsă între 450 şi 890 de dolari, Samsung nu a anunţat când şi dacă va lansa acest produs pe piaţă. La fel de incertă este inclusiv lansarea costumului robotizat de Fitness ”Gait Enhancing & Motivation” (GEM). Exo-scheletul ar trebui să vină la pachet cu o pereche de ochelari inteligenţi şi să vă ajute să vă antrenaţi acasă pentru a ajunge la silueta ideală. Sistemul cibernetic însă nu este momentan 100% funcţional.

Psihologul Lovot. Compania Grooxe X a dezvăluit la 5 ianuarie -roboţelul inteligent Lovot care îşi schimbă temperatura în funcţie de starea ta de spirit. Roboţelul e dotat cu un sistem de Inteligenţă Artificială, se poate răsfăţa şi învaţă comportamentul proprietarului pentru a-şi schimba atitudinea, cu scopul de a te relaxa şi calma.

Pijamalele Xenoma. Colecţia ”e-skin Sleep & Lounge” a fost concepută de compania Xenoma cu scopul de a monitoriza pe durata somnului bătăile inimii, respiraţia şi semnele vitale ale purtătorului pentru a putea detecta eventualele probleme de sănătate. Cercetătorii niponi Hikari Inagaki şi Harris Vu cred că pijamalele vindecă insomnia.

Maşina inteligentă de Pompieri. Panasonic şi Tropos Motors au realizat prima mini-autoutilitară electrică destinată intervenţiilor extreme. Maşina se deplasează cu viteze reduse şi asigură servicii de reperaţie şi întreţinere. Autoutilitara este controlată cu ajutorul unei tablete multifuncţionale Panasonic Toughbook FZ-G1, conectată la GPS.  

Rolele Stopskate. Adio accidentări atunci când vă daţi cu rolele în parc. Rolele Stopskate sunt create dintr-un material uşor, din fibră de carbon şi sunt dotate cu un sistem electronic inteligent de frânare, care reduce practic riscul accidentărilor. Rolele reduc viteza atunci când detectează un pericol sau simt că purtătorul îşi pierde echilibrul.

Litiera Lulu. Cutia pentru pisici dotată inclusiv cu litieră Lulu Pet AI scanează felina evaluându-i parametrii vitali, analizându-i greutatea, temperatura corporală şi bătăile inimii pentru a-l avertiza pe stăpânul acesteia cu privire la starea de sănătate a pisicii. Invenţia a fost prezentată presei la 5 ianuarie şi va fi lansată în 2025.

Antrenorul GEM. Cercetătorii de la Samsung au prezentat exoscheletul cibernetic ”Gait Enhancing & Motivation” (GEM) care vine la pachet cu un set de ochelari inteligenţi. În funcţie de informaţiile despre sănătatea voastră, costumul cibernetic elaborează un program de exerciţii şi se pune la treabă pentru a avea o condiţie fizică mai bună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net