Ioana Ionescu, supravieţuitoarea din Blocul Scala, îşi vizitează în fiecare an îngerul păzitor: dr. Monica Pop

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lacrimi de bucurie, emoţii şi amintiri de-a dreptul cutremurătoare. Ca în fiecare an, la 4 martie, Ioana Ionescu, unul din cei şase supravieţuitori scoşi de sub dărâmăturile blocului Scala, în anul 1977, a vizitat-o pe salvatoarea ei, prof. dr. Monica Pop.

Medicul, acum, un renumit oftalmolog, a făcut parte din echipa de chirurgi care, în noaptea cutremurului, a operat-o pe Ioana Ionescu dar şi pe mulţi alţi răniţi.

Click! v-a prezentat în ediţia de ieri povestea Ioanei Ionescu. Femeia locuia la etajul 11 al blocului Scala, din Capitală. La cutremurul din 1977, ea a căzut cu blocul 10 etaje. Soldaţii au scos-o dintre dărâmături după patru ore

După ce a fost scoasă de sub moloz, tânăra de 25 de ani, a fost dusă la Spitalul Floreasca, pentru că avea hemoragie internă.

„Aici, patru medici extraordinari, printre care Monica Pop (pe atunci studentă la Medicină), m-au operat punându-şi chiar ei vieţile în pericol. Eu am fost ultima operată, deoarece s-a decis evacuarea spitalului, fiind foarte crăpat. Totuşi, medicii nu au vrut să mă lase. Vin în fiecare an să-i mulţumesc salvatoarei mele", mărturiseşte Ioana Ionescu.

Prof. Monica Pop povesteşte că noaptea de 4 martie 1977 a fost cea mai cumplită din viaţa ei.

„În faţa spitalului era un morman de oameni răniţi sau decedaţi: unii fără mâini şi fără picioare, copii morţi, aduşi în pijămăluţe, oameni tăiaţi în două. Cumplit! Am operat, alături de colegii mei, la lumina lanternei. La un moment dat, am rămas fără anestezic şi am cusut pacienţii pe viu. Nu aveam apă, nici măcar de băut. Beam ser fiziologic. A fost o noaptea înfiorătoare", îşi aminteşte prof. Pop.

„Ioana are 33 de ani, nu 58, pentru că, pe 4 martie 1977, s-a născut a doua oară", spune prof. Monica Pop. Când s-au cunoscut, Monica Pop era studentă în anul IV la Medicină, iar Ioana Ionescu avea 25 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net