Ioana şi Maria, cele două gemene din Arad, incluse în campania noastră au împlinit luna trecută un anişor. În ciuda bolilor care le macină trupurile firave, micuţele au reuşit să facă progrese.


"Sunt vesele, au luat şi în greutate, au 7 kilograme şi sunt mult mai liniştite. Le iubim enorm! Ştiu că va veni o zi în care vor fi amândouă sănătoase. În septembrie am fost cu Ioana la o clinică în Timişoara şi i s-a pus diagnosticul de hipoacuzie neurosenzorială severă. Are nevoie de proteze auditive câteva luni, iar apoi va face implantul cohlear. Sunt fericită că am reuşit să facem rost de 10.000 de lei pentru cele două proteze auditive. Rudele, cunoştinţele ne-au ajutat şi le mulţumim din inimă! Acum mititica va putea măcar să audă dacă de văzut nu vede", ne-a spus Anca Iamandii, mama gemenelor.

Micuţele au venit pe lume prematur, iar la naştere cântăreau numai 1.045 de grame. Atunci când niciun medic nu le-a dat şanse, Domnul a vrut ca ele să trăiască. În urma problemelor medicale de la naştere, fetele au primit o mulţime de diagnostice. Maria are probleme locomotorii şi s-a născut cu retinopatie de prematuritate.

"A fost de două ori operată şi mulţumim lui Dumnezeu, acum ea vede. Are însă strabism. De asemenea medicii au diagnosticat-o cu tetrapareză spastică. În ciuda recuperării medicale pe care o facem zilnic, la un an nici una din ele nu poate sta în funduleţ. Dar noi nu ne lăsăm, sunt sigură că într-o zi vom reuşi să strângem cei 30.000 de dolari necesari operaţiei Ioanei la ochişori, în SUA, chiar dacă o să fim nevoiţi să vindem tot ceea ce avem", ne-a spus mama.

Oricâte eforturi financiare ar face soţii Iamandii, cu greu pot acoperi o parte din tratamentul şi terapiile celor două micuţe. Ioana şi Maria au nevoie de lapte Milumil 2, de suplimentul alimentar, Infantrini, de pampers, dar şi de bănuţi pentru medicamente. Numai laptele îi costă 500 de lei lunar!

Dacă cineva poate şi vrea să le ajute, să sune la 021.407.76.80 sau să depună bani pe numele lor, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei.


Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala
Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003
Cont euro:
RO36RNCB0286001133100002
Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac
depuneri din străinătate, in euro)
CUI RO15162540 
 
Loading...
Citeste tot despre: