Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a prezentat prima dronă bombardier produsă în Iran. Vehiculul este construit pentru a îndeplini cu succes misiuni de bombardament a ţintelor terestre alfate la distanţe mari, circulând cu o viteză mare, potrivit CNN.


"Acest avion, înainte de a anunţa moartea duşmanilor, este un mesager al izbăvirii şi al demnităţii", a spus Ahmadinejad cu această ocazie.

Drona, botezată "Karrar", a fost prezentată la doar două zile de la testarea cu succes a primei rachete construită în ţară, Qiam.

Producţia pentru două tipuri de drone a fost anunţată oficial de guvernul de la Teheran în februarie. Iranul îşi produce propriile tancuri, vehicule blindate, rachete şi avioane de vânătoare încă din 1992, potrivit CNN, care citează Press TV.

"Capacitatea de apărare a Iranului a ajuns la un punct în care ţara nostră nu mai are nevoie de niciun ajutor străin", a declarat ministrul apărării de la Teheran, generalul de brigadă Ahmad Vahidi, potrivit unei agenţii de presă iraniene semioficiale.

De asemenea, Iranul a început, sâmbătă, alimentarea primei sale centrale nucleare din oraşul sudic Bushehr, relatează CNN. Potrivit declaraţiilor oficiale, centrala va produce electricitate.

Vezi pe adevarul.ro imagini de la dezvăluirea dronei bombardier - VIDEO


Loading...
Citeste tot despre: