Irene Pîrvu are un "căţeluş" de 75 de kg!

Ultima actualizare:

    Într-o zi, Sasha a venit cu un iepuraş din plastic. Am presupus că i l-a adus unul dintre paznici.
Într-o zi, Sasha a venit cu un iepuraş din plastic. Am presupus că i l-a adus unul dintre paznici.

Moderatoarea matinalului "710" de la B1, Irene Pîrvu, locuieşte cu mama sa, dar şi cu necuvântătorul ei de 75 de kilograme. Sasha, căci acesta e numele căţelului ei rasa terranova, adoră plimbările cu maşina şi cadourile cu care îl răsfaţă stăpâna.

După ce rottweilerul care i-a fost alături în copilăre s-a stins din viaţă, Irene a decis să îşi ia un alt patruped. L-a găsit la Sibiu, la o canişă.

"Sasha venise în portbagaj tocmai de la Sibiu, avea trei luni şi era tare speriat". Pentru că e masiv, blondinei i-ar fi greu să îl ţină în casă. Din acest motiv, terranova lui Irene are amenajat un padoc în curte, cu o cuşcă încăpătoare şi suficient loc de joacă.

Câine cu un pedigree impunător şi cu un stăpân pe măsură, Sasha are toate şansele să devină o vedetă. "Vreau să-l iau la matinal într-o dimineaţă". Patrupedul a beneficiat chiar şi de educaţie. "L-am dat la o şcoală de dresaj, unde a locuit o lună", spune Irene.

Pentru că e atât de mare, Sasha nu suportă căldura şi trebuie udat vara cu furtunul: "Când se scutură, nu rămâne nimic uscat în jurul lui". Uneori, Sasha poate brusca oamenii fără să vrea.

"A trebuit să-l dresez să nu sară pe oameni, căci poate dărâma un adult cu uşurinţă", mărturiseşte Irene. Pe stradă, necuvântătorul e un magnet pentru trecători: "Nu pot merge pe stradă cu el pentru că toţi vor să îi facă un compliment".

Deşi nu cunoaşte motivul, Irene spune că Sasha adoră plimbările cu maşina. "De obicei, mergem în parc pe jos, dar, uneori, plecăm şi cu maşina, de dragul lui, căci aşa îi place".

Terranova sau «Uriaşul blând»

"Masivul terranova poate ajunge şi la greutatea de 80 de kg. Cunoscut şi sub titulatura de «Uriaşul blând». El e un câine docil, inteligent şi echilibrat comportamental. Poate suferi de displazie de şold şi displazie de cot, defecte de aplomb datorate masivităţii. Trebuie periat periodic, iar în lipsa înotului trebuie spălat când culoarea părului devine mată."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net