Islanda: Adio striptease, femei goale şi dans la bară

Ultima actualizare:

Guvernul Islandei a aprobat duminică într-o şedinţă de urgenţă legea care interzice cu desăvârşire practicarea striptease-ului indiferent de specificul clubului.        

Reprezentanţii Parlamentului European (Althing) de la Reykjavik au votat interdicţia propusă de guvern. Împotriva acestei legi au votat doar doi din membrii conservatori ai ''Partidului Independenţa''.

Guvernul a justificat aprobarea acestei legi, care interzice orice fel de nuditate în public, numărul mare de femei imigrante care vin în Islanda sub pretextul oficial de a practica meseria de stripteuză, dar de fapt neoficial vin să ofere şi să presteze servicii sexuale, scrie Adevărul.es.

Majoritate acestor femei vin din ţările sărace ale Uniunii Europene şi sunt angajate în baruri ca dansatoare, dar sunt silite să presteze servicii sexuale.

Multe dintre ele fac acest lucru de bună voie sau vin special pentru a se prostitua şi se folosesc de pretextul oficial al dansului la bară. Legislaţia islandeză nu face nicio precizare în sens explicit unde se termină dansul şi unde începe prostituţia.

Cu un an în urmă în Islanda prestarea acestui fel de profesie a fost interzisă în majoritatea cluburilor cu excepţia acelora care au avut un asemenea specific. Anul acesta o dată cu aprobarea legii de interzicere a striptease-ului aceste cluburi vor fi obligate să-şi schimbe specificul sau să-şi înceteze activitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net