Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.


Ingrediente: 400 g champignons, 400 g muşchiuleţ de porc, 200 g ficăţei de pasăre, un ardei gras o ceapă, 50 g unt, 200 g orez cu bob lung, 3 linguri pastă de tomate, una de boia dulce, 500 ml bulion de legume, 3 bucheţele salvie, sare, piper

Mod de preparare: ardeiul şi ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă în 20 g unt. Se adaugă orezul şi se rumeneşte uşor, apoi pasta de tomate şi boiaua. Se amestecă bine şi se stinge cu bulionul de legume. Se fierbe la foc moderat 25-30 minute. Muşchiuleţul şi ficăţeii se taie în bucăţi potrivite pentru frigărui, se înfig alternativ cu ciupercile, se presară între ele frunze de salvie. Frigăruile se prăjesc în restul de unt, se condimentează şi se servesc cu orez.

Ruladă de curcan umplută cu spanac

Ingrediente: 300 g spanac, ulei de măsline, o ceapă, puţină supă clară de legume, 600 g piept de curcan, două linguri pesmet, două de ulei, 125 ml supă clară de pasăre, sare, piper, nucşoară rasă

Mod de preparare: se înăbuşă spanacul şi cu ceapa tocată în puţin ulei de măsline, se stinge cu supa clară de legume şi se mai fierbe puţin. Pieptul de curcan se despică, se mai aplatizează cu ciocanul de bătut şniţele, dacă e nevoie.

Se condimentează, se pune peste el spanacul şi se presară cu pesmet. Apoi se rulează şi se leagă cu sfoară de bucătărie. Rulada se rumeneşte în tigaie. Se toarnă apoi supa clară de pasăre, se acoperă cu capac şi se lasă la foc mic circa 45 de minute. Se tranşează în felii.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: