Jurnal din infern: “Din cadavrul unei femei se hrăneau câinii"

Ultima actualizare:

    Emanuel Petruţ (dreapta) în faţa casei prăbuşite la cutremur, în care a locuit la Port-au-Prince
Emanuel Petruţ (dreapta) în faţa casei prăbuşite la cutremur, în care a locuit la Port-au-Prince

Emnanuel Petruţ se teme de izbucnirea unor violenţe în rândul populaţiei îndurerate şi înfometate. Timişoreanul speră să fie evacuat cât de curând în Jamaica.

Inginerul timişorean Emanuel Petruţ continuă să lucreze în Haiti şi după aproape o săptămână de la devastatorul cutremur care a lăsat în urmă sute de mii de morţi şi peste un million şi jumătate de oameni fără adăpost. Petruţ face parte din grupul tehnicienilor de la compania DigiCel, care au rămas în Port-au Prince, pentru a reface comuncaţiile căzute după catalism.

Acum toată lumea este în stare de alertă pe aici, şi trebuie să menţinem echipamentele în stare de funcţionare pentru a asigura o bună comunicaţie! Este vitală în aceste zile. Liniile telefonice cu exteriorul sunt supraîncărcate şi încă se comunică greu”, a transmis Emanuel Petruţ, via e-mail.

După câteva zile de somn în aer liber, noaptea trecută, inginerul a putut dormi, în sfârşit, cu un acoperiş de asupra capului. “Am reuşit să dorm câteva ore noaptea trecută înauntru. M-am tot mutat în diferite case în aşteptarea ca cei de la companie să ridice tabăra cu corturi şi toate cele necesare!”, a mai povestit Petruţ.

"Fără apă sub dărâmături nu poate să mai reziste nimeni"

Viaţa lui Emanuel Petruţ se desfăşuară în mare parte în biroul său de la compania de telefonie DigiCel. “Nu prea am avut timp să umblu pe străzi. Munca mea se desfăşoară în interior şi văd ce se întamplă pe stradă doar dimineaţa şi noaptea târziu când merg să dorm”, a mai spus inginerul. Lângă sediul DigiCel, care a rămas în picioare după cutremur, s-a improvizat un spital de campanile de care are grijă armata israeliană. “Sunt camione care adună cadavrele, pentru că de acum şansele să găsească vreun supravieţuitor sunt din ce în ce mai mici. Este foarte cald ziua şi fără apa sub dărâmături nu prea mai au nici o şansă”, a mai spus Petruţ.Speră să plece în Jamaica

Emanuel Petruţ a asistat la o scenă deprinsă parcă din filmele de groază. “Aseară, în drum spre casă am observat ceva ce doar în filme văzusem până acum. Din cadavrul unei femei se hrăneau câinii, se oberva doar craniul! Totul a fost de coşmar. Abia am dormit deşi eram foarte obosit”, a mai povestit Petruţ.

Deşi este o periodă de acalmie în Haiti, Emanuel Petruţ este ingrijorat. Acesta se gândeşte că oamenii nemulţumiţi, înfometaţi şi îndureraţi ar putea să îşi piardă raţiunea şi să reacţoneze violent. “Sper să fiu evacuat în Jamaica şi să ajung la o ambasada EU unde o să pot aplica pentru <Emergency Travel Paper>. În oraş starea e oarecum calmă, dar ceva îmi spune că nu pentru mult timp. Oamenii dorm pe unde apucă”, a mai transmis Emanuel Petruţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net