Kivuvu: «Vreau să fiu locomotiva CFR-ului»

Ultima actualizare:

    Dominique Kivuvu  are deja un trofeu  câştigat cu CFR  Cluj: Supercupa  României
Dominique Kivuvu are deja un trofeu câştigat cu CFR Cluj: Supercupa României

Mijlocaşul transferat în această vară de CFR Cluj de la NEC Nijmegen, Dominique Kivuvu, spune că joacă fotbal pentru a-şi câştiga existenţa iar jucătorii săi preferaţi sunt Vieira, Zidane şi Gerrard.

Kivuvu a semnat un contract pe trei ani cu CFR Cluj şi este încântat de alegerea făcută, chiar dacă în primul său meci a făcut una caldă şi una rece.

A dat un gol superb Unirii Urziceni, dar şi un autogol hilar în poarta lui Nuno Claro. Totuşi, Kivuvu rămâne unul dintre oamenii în care CFR îşi pune mari speranţe pentru sezonul care a început ieri.

"Vreau să câştig tot ce se poate aici", a anunţat fotbalistul. Ca majoritatea colegilor săi de breaslă, Dominique a bătut mingea încă din primii ani din viaţă, iar apoi a ales sportul de performanţă sperând la o viaţă mai bună.

"Până la patru ani, mă jucam în casă, iar la un moment dat mama mi-a zis să ies afară, că deja e prea mult. Nu suporta să dau cu mingea în pereţi. De atunci, nu m-am mai dezlipit de balon şi am început să visez că voi ajunge fotbalist. Nu provin dintr-o familie bogată, tocmai de aceea am considerat că fotbalul mă poate ajuta în viaţă", s-a destăinuit angolezo-olandezul.

Kivuvu s-a născut la Amsterdam acum aproape 23 de ani şi a început fotbalul organizat la Telstar. În 2008, el a fost căpitanul naţionalei Under 20 a Olandei, purând banderola "portocalei mecanice", la celebrul turneu de la Toulon, dar apoi a ales să îmbrace tricoul statului Angola, având dublă cetăţenie.

Kivuvu a considerat că are şanse mai mari să devină om de bază în naţionala Angolei, decât să spere că va fi chemat la reprezentativa Olandei, care acum se bazează pe o generaţie de excepţie.

"A fost superb să fiu căpitanul Olandei, dar angolezii m-au dorit în naţionala lor şi nu am ezitat, deoarece vreau să fiu titular", a explicat fotbalistul, care a debutat pentru africani anul acesta, contra Senegalului, iar de atunci a strâns patru selecţii pentru Angola.

Dominique a venit în România împreună cu soţia sa, frumoasa Farella, de profesie avocat. Aceasta a fost nevoită să renunţe la slujba ei pentru a-şi urma bărbatul, dar este în căutarea unui job chiar în oraşul de pe Someş.

Angajată a unui birou de avocatură în Nijmegen, oraşul unde a jucat Kivuvu, aceasta e gata să înceapă o nouă viaţă în Cluj.

"Deocamdată locuim la hotel, dar ne căutăm o casă. Farella vrea să fie avocat în România. Ne simţim foarte bine aici. Mâncăm la hotel, pentru că nu prea ne place să gătim. Încă nu am gustat din preparatele româneşti, dar sigur o vom face", anunţă fotbalistul care a jucat 75 de meciuri în prima divizie olandeză şi a marcat un singur gol.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net