«Logan, o maşină ieftină şi atât», susţin nemţii

Ultima actualizare:

"Cu alte cuvinte, ieftină, dar nici prea bună", notează publicaţia Deutsche Welle, care prezintă concluziile raportului TÜV pentru anul 2010 despre autoturismul românesc.

Un Logan din nouă pică verificarea tehnică

Fiecare a noua maşină Dacia Logan cu vechime mai mare de trei ani pică testul la verificarea tehnică obligatorie din Germania. Astfel, pe termen lung, Loganul e o "maşină ieftină... şi atât". Revista "Auto Bild", care publică anual aceste teste, a numit-o "maşina ALDI a Renault-ului".

Nemulţumirile specialiştilor germani

Testele tehnice pe Dacia Logan au semnalat probleme la direcţie, pierderi de ulei, un motor prea zgomotos şi faza lungă setată deseori prost, informează sursa citată. Specialiştii germani sunt, de asemenea, nemultumiţi de variantele de bază, cărora le lipsesc servodirecţia şi airbag-urile laterale, dar, cel mai mare minus, spun aceştia, este lipsa ESP-ului, indiferent de varianta de dotări.

Defecţiunile apărute la anumite perioade de timp nu par, însă, să ofere motive de îngrijorare nemţilor, proprietarii de maşini din Germania fiind cu totul de altă părere, comparativ cu raportul publicat de „Auto Bild".

Până în prezent au fost vândute în Germania 135 000 de Loganuri.

Anual, sunt verificate la TÜV în jur de 10 milioane de maşini, iar la ediţia actuală a raportului, din 128 de modele, Dacia Logan se situează pe locul 123, respectiv între ultimele 10 pe lista. Testul TÜV se referă, însă ,exclusiv la maşini folosite cel puţin doi ani. Deşi evaluarea TÜV nu face onoare maşinii produse la Mioveni, Peugeot 407, Volvo XC 90 şi Kia Carnival stau chiar mai prost la aceeaşi categorie, potrivit Deutsche Welle.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net