Lucescu e fanul lui Van Marwijk

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Răzvan Lucescu este tipul de antrenor care se interesează în permanenţă de ultimele tendinţe în domeniulantrenoratului.

După Mourinho şi Guardiola, tehnicianul român învaţă acum de la Bert van Marwijk.

Lucescu jr a efectuat stagii de perfecţionare la câteva dintre cele mai mari cluburi din Europa, Inter Milan şi Barcelona. Chiar dacă de fiecare dată sa declarat extrem de mulţumit de ceea ce a învăţat de la Jose Mourinho şi Pep Guardiola, Răzvan şi-a dorit să discute şi cu un tehnician mai familiarizat cu munca de selecţioner.

Cum la Campionatul Mondial a rămas impresionat de jocul Olandei, Lucescu a luat legătura cu tehnicianul "Portocalei Mecanice", Bert van Marwijk.

"E un tactician desăvârşit. Îmi place mult de el. Olanda a fost cea mai compactă şi bine aşezată echipă din Africa de Sud. În plus, van Marwijk le-a imprimat un stil ofensiv care ameţeşte orice adversar. Pasele şi mişcarea din teren a jucătorilor olandezi sunt operele lui", a explicat selecţioneru României.

De altfel, în septembrie, la Madrid, la reuniunea tuturor antrenorilor de echipe naţionale din Europa, Răzvan Lucescu l-a şi întâlnit pe Bert van Marwijk, cu care a stat de vorbă mult despre problemele pe care le întâmpină la prima reprezentativă.

simeon stalpnicul png

Antrenorul care a eliminat Brazilia şi a pierdut finala Mondialului cu Spania (0-1) are o poveste extrem de interesantă. Mediocru ca jucător, Van Marwijk şi-a petrecut cariera de fotbalist pregătindu-se pentru cea de tehnician.

Actualul antrenor al batavilor l-a avut ca model în meseria de antrenor pe celebrul Ştefan Covaci. Deşi pe vremea în care "Pişti" câştiga Cupa Campionilor cu Ajax, el juca la modesta Go Ahead Eagles, Van Marwijk îl admira în secret pe român şi visa să ajungă ca el. "La începutul anilor ‘70, Ştefan Covaci era modelul tuturor olandezilor care urmăreau fotbalul. Implementase un stil nou prin care acorda libertate fotbaliştilor pe teren", au scris ziariştii olandezi.

Diferenţa dintre Marwijk şi simpli admiratori ai lui Covaci a fost că antrenorul olandez şi-a procurat la începutul carierei lui cam tot ce a mai găsit de la Covaci.

Apoi a aplicat acelaşi principiu al "fotbalului total" pe la echipele pe care le-a antrenat, reuşind să câştige Cupa UEFA, dar şi Cupa Olandei cu Feyenoord. La naţională, el a mărturisit că nu crede în sisteme de joc, ci este adeptul oamenilor. Astfel, a construit o echipă în care atacanţii şi mijlocaşii se rotesc între ei şi se completează reciproc.

Unul dintre atuurile lui Bert van Marwijk este acela că nu îi este frică să ia decizii majore. El a şocat încă de la instalarea sa pe banca Olandei, când a renunţat la celebrul Clarence Seedorf, pe care l-a înlocuit cu Van Bommel.

Mai ales că mijlocaşul lui Bayern München este căsătorit cu Andra, fiica tehnicianului echipei, iar acest lucru ar fi fost în dezavantajul lui dacă lucrurile ar fi mers prost.

Răzvan Raţ poate pleca la Fiorentina

simeon stalpnicul png

Tatăl lui Răzvan, Mircea Lucescu, e gata să-l dea oricând pe Răzvan Raţ la Fiorentina, dar nu crede ca fundaşul lui Şahtior ar alege sa joace îin Italia.

"Mâine îl dau, dacă Răzvan vrea să se ducă, imediat pleacă, dar nu cred că o să se întample vreodată, pentru că Fiorentina nu e la nivelul lui Şahtior. Iar Răzvan Raţ a semnat un contract pe 4 ani, aşa că...Nu cred că nevasta din Doneţk îl lasă să plece...", a spus, ieri, Mircea Lucescu.

Conform site-ului calciomercato.com, Raţ a mai fost urmărit şi de Napoli, însă avînd în vedere legătura sa cu Adrian Mutu, fostul jucător al Rapidului este mai aproape de Fiorentina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net