Lucrări de Picasso, Miro şi Warhol, donate Cubei de un filantrop american

Ultima actualizare:

    Lucrările vor fi păstrate la Muzeul Artelor Plastice din Havana
Lucrările vor fi păstrate la Muzeul Artelor Plastice din Havana

Filantropul american Gilbert Brownstone, stabilit în Franţa de mulţi ani, a oferit Muzeului de Arte Plastice din Cuba 120 de lucrări grafice de Pablo Picasso, Joan Miro şi Andy Warhol - luni seara, la Havana - în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, şi ministrul culturii, Abel Prieto. informează AFP.

Fundaţia Browstone, 'foarte activă în ultimii zece ani' prin organizarea unor expoziţii în Cuba şi acordarea de burse unor artişti cubanezi, donează o colecţie de artă acestei ţări, potrivit lui Browstone.

Lucrările respective vor fi păstrate la Muzeul Artelor Plastice din Havana, dar ele vor circula prin toată insula pentru ca un număr cât mai mare de cubanezi să poată avea acces la ele, a precizat alt responsabil al Fundaţiei, Jean-Marc Ville.

Brownston, 70 ani, care are şi cetăţenie elveţiană, a oferit o primă donaţie din cele 120 de gravuri de Marcel Duchamp, Camille Pissarro şi Roy Lichtenstein, 'restul operelor trebuind să sosească în cursul lunilor următoare', a declarat fostul director al Muzeului Picasso din Antibes, sud-estul Franţie, fără să precizeze valoarea acestei donaţii, ci doar că înseamnă 'bani mulţi'.

'Cererea de cultură este mare în Cuba', dar banii lipsesc pentru a-i răspunde, a subliniat Browstone.

Fundaţia Browstone a fost creată în 1999 pentru a contribui la dezvoltarea culturii şi învăţământului în ţările sărace, notează Agerpres.

Citeşte şi:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net