Ca în Evul Mediu! Zece oameni acuzați de trafic de droguri, crimă și jaf, din localitatea chineză Lufeng, provincia Guangdong, au fost condamnați la moarte în cadrul unui proces public, ținut pe un stadion, sub privirile a mii de spectatori.


Localitatea unde a avut loc provesul este situată la 160 de kilometri de Hong Kong și mii de oameni, inclusiv elevi, au asistat la condamnarea la moarte a infractorilor, relatează The Guardian. Unii dintre spectatori chiar au flimat momentul, pentru a-l păstra probabil ca amintire. Anunțul procesului a fost făcut pe rețelele de socializare.

Cei zece suspecți au fost duși pe un stadion, în condiții de securitate sporită, fiecare dintre ei înconjurați de câte patru polițiști. Aici, eu au fost urcați pe o platformă și li s-a citit sentința.

Anual, în china sunt condamnați la moarte mai mulți oameni decât în oricare altă țară din lume, dar numărul real al acestora este ținut secret. Anul trecut, nu mai puțin de 2.000 de persoane au fost execute, conform Fundației Dui Hua, un ONG care are sediul în Statele Unite. Legislația chineză este extrem de strictă, infracțiuni precu traficul de droguri și frauda sunt pedepsite cu moartea.

Procesele publice sunt, însă, foarte rare, este pentru prima dată când un eveniment de o asemenea anvergură a avut loc la Lufeng, localitate recunoscută pentru amploarea traficului de droguri.

 
 
Loading...