100 de ani de modă bărbătească, din 1915 până în prezent VIDEO

Ultima actualizare:

    Stilul vestimentar al bărbaților s-a schimbat radical în ultimul secolFoto: buzzfeed.com
Stilul vestimentar al bărbaților s-a schimbat radical în ultimul secolFoto: buzzfeed.com

Internetul este plin de videoclipuri în care se prezintă evoluția modei și a trendurilor în materie de frumusețe la femei. De data aceasta, un alt filmuleț, în care se prezintă felul în care s-a schimbat vestimentația masculină din 1915 până în 2015, face furori pe toate rețelele de socializare.

Videoclipul publicat de echipa Mode, pe canalul oficial de Youtube, a devenit viral în doar o lună, strângând peste 6 milioane de vizualizări. Stiliștii au îmbrăcat un model cu toate hainele specifice fiecărei perioade, începând cu moda anilor 1915, care era mai cuminte și conservatoare. Bărbații obișnuiau să poarte cămăși clasice și papion și aveau un stil șarmant și retro. Mustața era în vogă la acea vreme, dar începând cu 1925, bărbații au renunțat la ea.

În această perioadă, se purtau culorile pastelate și pălăriile din paie. Costumele clasice erau mai relaxate, însă papionul a rămas nelipsit. În anii '30, sexul masculin a revenit la mustață, iar costumele au devenit monocromatice. Stilurile retro revine și dispare în această perioadă, dar papionul a fost înlocuit, în favoarea unei cravate elegante.

Iată cum a evoluat moda în ultimul secol 

După Al doilea Război mondial, moda începe să se schimbe. Pantalonii devin mai largi, iar peste cămașa albă, bărbații își pun o vestă croșetată, asortată nelipsitei pălării. În anii '50, stilul vestimentar al bărbaților se schimbă radical. Piesa de rezistență este reprezentată de blugi. Moda acestor ani era dictată de James Dean, iar tricoul alb, geaca de piele și teneșii Converse devin simboluri clasice ale acestei perioade. Controversații ani '60 își fac debutul în culori vii. Bărbații obișnuiau să poarte breton și să se inspire din stilul vestimentar al celebrei trupe The Beatles.

În anii '70, a luat amploare un fenomen cel puțin surprinzător. Moda era dictată de excentricul David Bowie, care obișnuia să poarte haine cât mai șocante. Bărbații purtau tocuri și coafuri îndrăznețe, în această perioadă. În anii '80, culorile vii au rămas dominante. Tinerii își accesorizau ținutele cu ochelari de soare și își suflecau pantalonii. Influențati de artiști precum George Michael, bărbații se tundeau cu chică (părul era lăsat să crească lung la ceafă n.r).

Anii '90 au avut o modă aparte. Blugii Pyramid au devenit cele mai populare piese vestimentare ale acestei perioade. Bărbaților le plăcea să poarte cămăși în dungi, băgate în pantaloni. Accesoriile de bază erau curelele și ochelarii de soare.

În 2005, sexul masculin a continuat să poarte blugi evazați și cămăși suflecate. În prezent, evoluția modei bărbătești a dus la schimbări notabile. Acum, tinerii poartă blugi strâmți, cămăși închise până la gât și genți de umăr. Bărbații la modă poartă barbă și își coafează părul cu gel, stil admirat de femeile din lumea întreagă.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net