O cisternă cu petrol a explodat în Pakistan: cel puțin 140 de morți

Ultima actualizare:

    Explozia a omorât pe loc 123 de persoane și a rănit grav peste 100foto: Captură video
Explozia a omorât pe loc 123 de persoane și a rănit grav peste 100foto: Captură video

O cisternă care transporta petrol a luat foc duminică, 25 iunie, în Pakistan. Cel puțin 140 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în urma accidentului. Oamenii s-au îmbulzit să strângă petrolul de pe stradă cupă ce camionul s-a răsturnat, explozia fiind cauzată de o țigară.

UPDATE: Mai multe surse de presă, precum Reuters, The Guardian și The Independent menționează că au murit cel puțin 140 de persoane în urma exploziei.

Un camion cisternă care transporta petrol a explodat în centrul Pakistanului și a omorât 123 de persoane. Alte 100 sunt rănite, unele dintre ele aflându-se în stare critică. Camionul s-a răsturnat, iar oamenii s-au îmbulzit să adune petrolul căzut, timp în care acesta a luat foc. Incidentul tragic a avut loc la ieșirea din orașul Bahawlpur.

”Cel puțin 123 de persoane au murit, iar peste 100 sunt rănite într-un incendiu care a izbucnit după ce un camion cisternă s-a răsturnat, iar victimele s-au precipitat să ia petrolul care s-a vărsat pe drum”, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Malik Muhammad Ahmed Khan, potrivit Reuters.

Vitimele au arsuri serioase pe întreg corpul și se află în stare critică, fiind transportate de urgență cu elicopterele la cele mai apropiate spitale.

”Potrivit unui raport inițial, cineva a încercat să aprindă o țigară, moment în care focul s-a aprins și a cauzat o explozie puternică”, a continuat purtătorul de cuvânt. Pompierii au reușit să stingă flăcările după două ore de chin. Prim-ministrul Muhammas Nawz Sharif a declarat printr-un comunicat că este întru totul afectat de cele întâmplate și regretă pierderea vieților atâtor oameni. Acesta îndemnă lumea să se roage pentru liniștea morților, dar și pentru sănătatea celor aflați în spital.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net