132 de oameni au murit din cauza coronavirusului. Japonia îşi evacuează cetăţenii

Ultima actualizare:

    Coronavirusul a ucis deja peste 1.800 de oamenifoto: AFP
Coronavirusul a ucis deja peste 1.800 de oamenifoto: AFP

Bilanul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat puternic miercuri, la 132, au apărut 1.500 de noi cazuri, iar Japonia a anunţat că îşi va evacua pe calea aerului cetăţenii aflaţi în oraşul Wuhan, care este epicentrul epidemiei, relatează Reuters.

Mai multe ţări încearcă să îşi evacueze cetăţenii din Wuhan. Un avion charter al Statelor Unite a decolat miercuri din Wuhan, a declarat un oficial american, dar nu este cla cine s-a aflat la bord.

Oficiali ai Statelor Unite au declarat că administraţia de la Casa Albă analizează dacă să suspende zborurile către China, o măsură drastică care să ţină sub control răspândirea bolii.

Citeşte şi 

Coronavirus China. 7 lucruri pe care le știm până acum despre virusul ucigaș din Asia

Faci shopping online? Iată ce să faci când primești colet din China

Primul caz de contaminare cu coronavirus în Germania

Un prim caz de contaminare cu noul coronavirus chinez a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria (sud), a anunţat Ministerul bavarez al Sănătăţii, relatează AFP. ”Un bărbat din regiunea Starnberg a fost infectat cu noul coronavirus” şi ”a fost plasat sub supraveghere medicală şi izolare”, a anunţat luni seara într-un comunicat un purtător de cuvânt al ministerului bavarez. Bolnavul se află ”din punct de vedere medical în stare bună”, a precizat purtătorul de cuvânt fărăsă ofere alte detalii. Rudele bolnavului au fost informate cu privire la simptome care pot apărea în cazul îmbolnăvirii şi cu privire la măsuri de precauţie igienică de luat. Ministerul bavarez al Sănătăţii nu a oferit nicio informaţie cu privire la acest bărbat sau la circumstanţele în care s-a infectat cu virusul.

Berlinul şi-a îndemnat cetăţenii să evite călătorii ”non-indispensabile în China”. Autorităţile germane au în vedere o ”posibilă evacuare”, în cazul în care este solicitată, a cetăţenilor germani din oraşul chinez Wuhan, epicentrul virusului. Germania devine astfel a doua ţară din Europa atinsă de noul coronavirus, după ce în Franţa s-au confirmat trei cazuri la 24 ianuarie. Cei  trei bolnavi francezi - unul a Bordeaux (sud-vest) şi doi la Paris - au călătorit recent în China.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net