200 de imigranţi au rupt gardurile Eurotunelului pentru a pătrunde ilegal în Marea Britanie VIDEO

Ultima actualizare:

    Oamenii au dormit în mijlocul străziiFoto: dailymail.co.uk
Oamenii au dormit în mijlocul străziiFoto: dailymail.co.uk

Un incident tulburător s-a petrecut la intrarea Calais a Tunelului Canalului Mânecii, duminică (2 august). 200 de imigranţi au distrus gardurile şi au declarat că vor să ajungă din Franţa în Marea Britanie şi că nu se vor opri până reuşesc acest lucru. Mulţimea s-a grupat şi a creat o baricadă umană, blocând drumurile din tunel.

Autorităţile au folosit gaz lacrimogen pentru a-i opri pe oameni, care mai târziu s-au culcat pe stradă şi au oprit întreaga circulaţie. Mulţi au fost auziţi spunând: „De ce vreţi să ne omorâţi? Noi am venit aici pentru a ne salva viaţa”, potrivit Daily Mail. Există zvonuri că imigranţii plănuiesc să facă greva foamei dacă nu sunt lăsaţi să intre în Regatul Unit.

"Avem drepturi, deschideţi graniţele"

Sammy, o avocată din Etiopia, care pare să fi fost liderul grupului a declarat că imigranţii sunt din ce în ce mai disperaţi să ajungă în Anglia: „Suntem toţi o singură persoană. Avem aceleaşi principii. Sutem un întreg”.

Tot Sammy, într-o engleză aproape perfectă, a fost auzită strigând sloganuri, care mai apoi au fost repetate în unison: „Suntem oameni. Nu suntem animale. Avem drepturi. Opriţi poliţia. Deschideţi graniţele, la fel ca în Italia”. Avocata a mai declarat că mulţimea de oameni a fost tratată la fel de inuman în Franţa precum în Libia. Timp de patru ore, poliţia nu a încercat să oprească sutele de imigranţi care blocau străzile Tunelului Canalului Mânecii. La răsărit au apărut ofiţeri care au început să dea cu spray lacrimogen în oameni, în timp ce mulţi dintre ei erau adormiţi în plină stradă.

Un purtător de cuvânt al Eurotunnel  a declarat că eforturile imigranţilor de a accesa tunelul din Canalul Mânecii a fost plănuit: „Ceea ce am văzut a arătat foarte bine ca o activitate ce a fost organizată”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net