Şoc şi groază! Când vecinii dintr-o clădire din Edgware, din nordul Londrei, au sunat la poliţie din cauza gălăgiei produse într-un apartament în care locuia o familie de români cu trei copii, au rămas şocaţi de ce au descoperit. În apartamentul mic, cu patru camere, locuiau 28 de persoane într-o mizerie de nedescris.


Patroana unui salon de frumuseţe, Farrah Naz (43 de ani), şi-a închiriat, în august, apartamentul de deasupra magazinului unei familii româneşti cu cinci membri. Chiria a fost stabilită la 1.050 de lire sterline pe lună. Însă nici nu s-au mutat bine, că noii chiriaşi au subînchiriat locuinţa. În ciuda faptului că aveau un bebeluş de două luni, ei au primit în casă încă 23 de conaţionali, de la care încasau bani.

a28-actu-2-2col.jpg

În apartamentul mic, cu patru camere, locuiau 28 de persoane într-o mizerie de nedescris

Apartamentul are patru camere, o baie şi o bucătărie. Din cauza gunoaielor din spatele casei, a zgomotului şi a faptului că întreg imobilul devenise supraaglomerat vecinii au sunat la poliţie zilele trecute.

Poliţiştii au descins în forţă şi au fost şocaţi să vadă câţi locuiau aici şi cum dormeau pe saltele, claie peste grămadă. Şi pentru că proprietatea este pe numele lui Farrah Naz, aceasta va fi amendată pentru că, în conformitate cu legislaţia britanică în domeniu, nu le-a asigurat condiţii corespunzătoare chiriaşilor.

Ea a depus plângere la poliţie cerând evacuarea românilor, care în urma legitimării au recunoscut că nu aveau un loc de muncă. Faz este măritată cu Mohammad Chaudry, 49 de ani, şi locuiesc într-o vilă cu cinci camere în valoare de 630.000 de lire sterline, în Ilford, din estul Londrei.

a38-actu-3-2col.jpg

În apartamentul mic, cu patru camere, locuiau 28 de persoane într-o mizerie de nedescris

Poliţiştii îi reproşează proprietarei că nu şi-a verificat regulat chiriaşii, conform legii, şi că nu a luat măsuri când casa a devenit aglomerată. Faz a declarat în faţa anchetatorilor că nu avea habar câţi oameni stau în casa ei şi că nu s-a gândit că cei doi adulţi pot subînchiria casa în condiţiile în care aveau de crescut trei copii, informează Daily Mail. Apartamentul în care locuiau românii este ­evaluat la 400.000 de lire sterline şi era scos la închiriat de 15 ani. În cazul în care chiriaşii nu vor putea justifica de unde aveau banii de chirie în contextul în care nu munceau nicăieri, ei vor fi trecuţi pe lista de repatriere.

Ţinea în curtea casei 120 de români

Milionarul britanic Gerry Fitzgerald, de 60 de ani, care are o firmă de construcţii, a construit în curtea casei sale un veritabil orăşel pentru imigranţi.
În barăcile insalubre, cu încăperi dotate cu paturi supraetajate, cu toaletă pe hol şi instalaţie electrică neomologată, el a cazat 120 de români în ultimele 11 luni. Fitzgerald are casa în cartierul exclusivist Mill Hill şi îl are ca vecin pe Arsene Wenger, antrenorul echipei Arsenal. Chiriile pe care le încasa erau de 500.000 de lire sterline pe an.
Fitzgerald a fost somat să dărâme construcţiile ilegale din spatele vilei sale în stil Tudor, care a fost evaluată la 2 milioane de lire sterline. Chiria românilor cazaţi aici pleca de la 400 de lire sterline de persoană şi putea ajunge la 750 de lire de familie.

Loading...