Poliția italiană a organizat un raid, la primele ore ale zilei de joi,18 ianuarie, la adresele mai multor suspecți pe care îi bănuiesc că ar fi facilitat și controlat transporturile cu produse chinezești în Europa, informează BBC. În urma raidului, treizeci și trei de persoane au fost reținute.


Suspecții se aflau de mult timp îm vizorul autorităților, fiind suprvegheați de membrii poliției încă de la începutul anului 2011. După lungi filaje, în cadrul cărora au fost adunate informații importante, 33 de persoane au fost arestate și acuzate de faptul că au legături cu o organizație de crimă organizată, informează BBC. Membrii poliției au menționat că alte 21 de persoane se află sub supraveghere, fiind cercetate în același dosar. 

Anchetatorii au precizat că gruparea și-a început activitatea în orașul Toscana, iar apoi și-a extins raza de acțiune în cadrul orașelor mai mari, precum Roma, Florența sau Milano. Potrivit primelor informații, suspecții au acționat și în alte state emmebre UE, precum Franța și Spania. Mai mult decât atât, oamenii legii sunt de părere că ei au fost implicați și în alte activități ilegale, cum ar fi prostituția și traficul de droguri. 

 
 
Loading...