Primul concert în pielea goală se va desfășura în luna iulie pe stadionul din Cap d’Adge, orășelul din sudul Franței în care toată lumea umblă dezbrăcată. Acesta este modul organizatorilor de a sărbători 50 de ani de la mișcarea hippie, inițiată în vara anului 1967.


Dacă vă plac muzica și spiritul liber de la sfârșitului anilor ’60, începutul anilor ’70 și vreți să retrăiți acele vremuri, aveți ocazia s-o faceți în cel mai nonconformist loc din Europa. Orășelul Cap d’Adge, de la Marea Mediterană, este raiul nudiștilor. Aici toți au voie să umble dezbrăcați și nu doar pe plajă, ci și pe stradă.

La concertul din 12 iulie, desfășurat sub numele ”Summer of Love 50”, cu trimitere la vara anului 1967, în care a luat naștere mișcarea hippie, sunt așteptate în jur de 4.000 de persoane.

Trupa The Cavern Beatles va interpreta albumul-cult al trupei The Beatles ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, unul din reperele muzicale ale mișcării hippie.

”În aceste vremuri tulburi, să vezi 4.000 de oameni complet dezbrăcați cântând All You Need is Love va reprezenta un mesaj puternic”, a declarat organizatorul concertului, Patrice Diaw, pentru Huffington Post, citat de Les Inrocks.

Dacă vreți să vă numărați printre cei 4.000 de participanți la concert, puteți rezerva un bilet aici.

Care e cel mai scurt drum până în orașul în care nimeni nu poartă haine

nudisti-franta12212121.jpg

 cap d agde nudisti franta
În Cap D'Agde, nimeni nu poartă haine pe stradă

Stațiunea la Marea Mediterană Cap D’Agde ține de orașul Agde, aflat în departmentul Hérault, din regiunea Languedoc-Roussillon din sudul Franței, și este celebră în lumea întreagă pentru faptul că aici lumea umblă în pielea goală pe stradă.

Cel mai apropiat aeroport este Béziers-Cap d'Agde, pe care aterizează cursele low-cost din Marea Britanie și țările din Peninsula Scandinavă.

Dacă plecați din București, puteți ateriza pe aeroportul din Montpellier, numai că nu există curse directe, iar drumul spre fericire s-ar putea să dureze cam mult (între 6 și 25 de ore, cu Rynair, Wizzair sau Tarom, cu escală, după caz, La Bruxelles sau Paris). Din Montpellier până în Cap d'Agde mai aveți aproape 70 km, pe care îi puteți parcurge cu o mașină închiriată.

montpellier_capdagde.png

montpellier cap d agde
Cum ajungi cu mașina de la Montpellier la Cap d'Agde

 

O variantă mai bună ar fi să aterizați la Paris și să luați trenul de mare viteză (TGV) până la Béziers. Trenurile sunt destul de dese, pleacă din Gare de Lyon, iar drumul până la Béziers durează cam 4 ore și jumătate. De acolo, puteți parcurge cei 28 de kilometri care vă despart de orașul viselor cu o mașină închiriată.

beziers-capdagde.png

harta beziers cap d agde
Cum ajungi cu mașina de la Béziers la Cap d'Agde

 

Cât despre cazare, oferta din Agde e pentru toate buzunarele. De la 635 de lei pentru o persoană pe noapte, la un hotel de lux, la începutul lunii iunie, când soarele nu arde prea tare în sudul Franței, la 260 de lei în aceeași perioadă, la un hotel de două stele.

Stațiunea naturistă Cap D’Agde a fost înfiinţată la începutul anilor ’70. Aici vin an de an peste 40.000 de oameni şi stau cât e ziua de lungă numai în pielea goală. Dacă ieşi pe stradă cu o cămaşă pe tine, lumea te opreşte să te întrebe dacă ai păţit ceva sau dacă „abia ai venit”. Orăşelul are 2 km de plajă, unde străjuiesc 2.500 de căbănuţe. Peste tot - în blocurile cu apartamente de închiriat, în hoteluri, magazine, cluburi, baruri, la poştă şi chiar în secţia de poliţie - toată lumea merge în pielea goală. Până şi producătorii care vin la piaţă se dezbracă înainte să îşi pună marfa pe tarabe, pentru că altminteri nu cumpără nimeni de la ei.

 
 
Loading...