49 de români, la un pas de moarte pe o şosea în Franţa

Ultima actualizare:

    Autocarul s-a  răsturnat  după ce i-a  explodat  un cauciuc (fotografii: afp)
Autocarul s-a răsturnat după ce i-a explodat un cauciuc (fotografii: afp)

50 de români au trăit clipe de coşmar, ieri dimineaţă, pe o autostradă în Franţa. Autocarul în care se aflau s-a răsturnat şi s-a izbit de parapeţii de pe marginea şoselei. Un copil de 1 an a murit, şase persoane sunt în stare critică, şase sunt rănite grav, iar 30, rănite uşor.

Plecaseră din Madrid şi se îndreptau spre casă. În jurul orei 10.30 (ora României), cei 50 de pasageri, majoritatea persoane din judeţul Suceava care fuseseră la muncă în Spania, străbăteau, la bordul autocarului, Autostrada 8 din sud-estul Franţei.

În dreptul localităţii Vidauban un pneu a explodat, iar autocarul s-a răsturnat, apoi s-a izbit de parapeţi. Oamenii au fost aruncaţi peste scaune, geamurile s-au spart, iar bagajele s-au împrăştiat pe şosea.

Răniţii au fost transportaţi la spitalele din zonă

simeon stalpnicul png

La faţa locului au sosit rapid zeci de ambulanţe. Medicii şi cei 100 de pompieri ajunşi pe autostradă au montat rapid un spital de campanie şi au început să-i ajute pe răniţi. Din păcate, nu i-au mai putut salva viaţa unui bebeluş în vârstă de un an, care nu a rezistat loviturilor violente.

Şase persoane aflate în stare critică au fost transportate cu elicopterele la spitalele din apropiere, iar alţi şase răniţi grav au fost duşi cu ambulanţele. De asemenea, 27 de persoane rănite uşor au primit îngrijiri medicale în spitalul de campanie.

Sute de medici şi pompieri au montat la locul accidentului un spital de campanie

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, autocarul aparţine unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava. "În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", se precizează într-un comunicat al MAE.

Doi copii, în stare gravă după ce au fost loviţi de tren

Un băiat de 5 ani şi un altul de 14 ani au fost loviţi, ieri după-amiază, de un tren, în zona Republica din Capitală, în timp ce se jucau pe calea ferată.

simeon stalpnicul png

Ei au fost transportaţi în stare gravă la spital. Reprezentanţii SMURD au declarat că băieţii au suferit traumatisme craniene. "Cel mic are probleme neurologice, pentru că a fost lovit mai tare la cap, iar celălalt are şi un ochi afectat", au mai spus sursele citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net