6 legi ciudate impuse de Uniunea Europeană care ți-au influențat viața

Ultima actualizare:

    Puțini știu că Uniunea Europeană a impus în timp aceste măsuriFoto: Getty
Puțini știu că Uniunea Europeană a impus în timp aceste măsuriFoto: Getty

Uniunea Europeană a schimbat viața tuturor cetățenilor țărilor membre. Blocul comunitar s-a dovedit a fi mai mult decât o organizație politică și economică în anumite aspecte, iar măsurile impuse au avut un impact profund asupra noastră.

Pentru România cel puțin, Uniunea Europeană a oferit numeroase avantaje politice și economice, precum și de securitate și controlul granițelor, dar există unele directive aparent total lipsite de importanță, dar care ne-au influențat în viața de zi cu zi. Iată care sunt acestea, potrivit CNN:

Lege privind gemurile și dulcețurile


    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În 2010, Uniunea Europeană o reglementare cu privire la producția de gemuri prin care-i obliga pe producători să folosească maximum 60% zahăr și să fie realizat din fructele aprobate de UE pentru a putea fi apoi clasificat drept gem.

Lege privind porcinele


    Foto: Getty
Foto: Getty

Fermierii care doresc să importe lichid seminal de porcine pentru a obține alte rase trebuie să o aducă în Uniunea Europeană numai de la centre de colectare autorizate. Fermierii trebuie să se asigure că provine de la animale sănătoase, conform normelor europene.

Lege privind creșterea bananelor


    Foto: Getty
Foto: Getty

În 1994 UE a introdus o reglementare privind comerțul cu banane, acestea trebuind să fie „lipsite de malformații sau curbunră anormală), să aibă peste 14 centimetri lungime și să fie vândute în snopuri de cel puțin patru banane.

Lege privind mutarea cailor pe teritoriul UE


    Foto: Getty
Foto: Getty

Proprietarii de cai care vor să mute din diverse motive animalele oriunde pe teritoriul Uniunii Europene, calul respectiv nu trebuie să fi semnalat vreo boală în ultimele 48 de ore de la începerea călătoriei. De asemenea, nu trebuie să fi avut vreun contact cu cu alți cai infectați cu anumite virusuri în ultimele 15 zile. Acest lucru este valabil cel puțin în Marea Britanie, dar sunt alte state din UE unde legislația cu privire la acest domeniu este mult mai drastică.

Lege privind compoziția jucăriilor pentru copii


    Foto: Getty
Foto: Getty

Uniunea Europeană urmărește să introducă noi măsuri privind candtitatea de plumb folosită în jucării și alte astfel de obiecte ce ar putea înghițite de copii. Măsura este prevăzută în mod special pentru creioanele colorate care sunt de multe ori mestecate de micuți.

Lege privind importul instrumentelor de tortură


    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Statele membru UE nu au voie să importe dispozitive și diverse instrumente folosite în tortură, tratament inuman și degradant precum scaunele electrice, centuri cu electroșocuri, spânzurători, ghilotine sau spray cu piper.

Oricât ar părea de ciudate aceste măsuri, ele vizează totuși domenii importante care țin în cele din urmă de siguranța cetățenilor, de menținerea sănătății și de crarea unui mediu social care să se armonizeze cu provocările lumii contemporane.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net