6 tipuri de simptome care îţi arată cât de puternic va lovi Covid-19

Ultima actualizare:

    Unii bolnavi  u simptome extrem  de ușoare sau chiar deloc,  în timp ce alții se luptă  pentru viață la terapie intensivă
Unii bolnavi u simptome extrem de ușoare sau chiar deloc, în timp ce alții se luptă pentru viață la terapie intensivă

În studiu au fost adunate, într-o primă fază, date de la 1.600 de pacienţi din SUA şi din Marea Britanie, bolnavi cu COVID-19. Aceştia, folosind o aplicaţie numită „Zoe Health app“, şi-au introdus simptomele, sistematic, într-o bază de date, în martie şi în aprilie. Cercetătorii apoi şi-au completat informaţiile cu date primite de la alţi 1.047 de pacienţi din SUA, Marea Britanie şi Suedia, care, de asemenea, şi-au introdus simptomele în baza de date, de-a lungul lunii mai, scrie adevarul.ro.

Care sunt categoriile

Pornind de aici, studiul a identificat şase mari categorii de simptome:

Cine a ajuns la terapie intensivă

Cercetătorii au prezentat şi concluziile lor privind categoriile de bolnavi cu şanse mai mari de a avea nevoie, la un moment dat, de ventilaţie mecanică la terapie intensivă. Datele arată că pacienţii cu simptome din categoriile 6 (19,8% dintre ei), 5 (9,9% dintre ei) şi 4 (8,6% dintre ei) au avut cea mai mare nevoie de ventilator. Doar 1,5% dintre pacienţii cu simptome din categoria I, 4,4% dintre pacienţii cu simptome din categoria II şi 3,3% dintre bolnavii din categoria III au ajuns să aibă nevoie, la un moment dat, de suport de oxigen. Autorii studiului au sugerat că aceste rezultate pot fi folosite „pentru monitorizarea mai atentă a pacienţilor aflaţi în categoriile de risc. 

Bolnavii pot scăpa de anxietate

„Acest studiu ne ajută să înţelegem modalităţile diferite în care se prezintă COVID-19. El ne arată simptomele îngrijorătoare ale pacientului, la primele zile după expunerea la noul coronavirus. Mă refer la o stare de confuzie, dureri abdominale şi epuizare fizică. Cel mai important e că, dacă vom începe monitorizarea acestor simptome după primele cinci zile, îi vom putea ajuta mai bine pe cei care riscă să dezvolte forme grave ale bolii şi poate vom reuşi să prevenim apariţia acestei situaţii nedorite“.

Doctorul Matthew Exline, specialist în probleme pulmonare la Wexner Medical Center din Ohio, a oferit o altă perspectivă pentru Yahoo Life. „Acest studiu le va fi de folos şi bolnavilor cu forme uşoare ale COVID-19. Foarte mulţi pacienţi, atunci când află că au luat noul coronavirus, sunt loviţi de o stare de anxietate. Aşa cum e cinstit, noi le prezentăm scenariul cel mai grav şi le vorbim despre pericolele existente, dacă vor ajunge să aibă nevoie de ventilator şi alte amănunte de acest gen. Dar dacă aceşti pacienţi, în funcţie de simptomele lor, vor afla din start că au şanse minime să dezvolte forme grave ale bolii, această informaţie îi va scăpa de anxietate. E un detaliu foarte important care poate ajuta mult pacientul“, a declarat doctorul Matthew Exline.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net