Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, și Prințul Philip, Duce de Edinburgh, au sărbătorit 70 de ani de mariaj. Elisabeta și Philip sunt un exemplu de iubire conjugală și devotament și au devenit cel mai longeviv cuplu de monarhi din întreaga istorie a Regatului Unit.


Potrivit tradiției regale, momentul special a fost marcat în analele istoriei, pentru posteritate, de către fotograful regal, Matt Holyoak, care le-a realizat o serie de portrete aniversare memorabile, care au făcut înconjurul lumii, după ce au fost publicate online, relatează express.co.uk.

Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost întotdeauna nu doar un exemplu de devotament într-o căsnicie extrem de longevivă, ci și de eleganță și loialitate față de tradițiile vestimentare regale. Regina a fost din nou elegantă într-o rochie de zi de culoare crem, realizată de Angela Kelly, iar Prințul Philip, un adevărat reper de rafinament chiar și la respectabila sa vârstă de 96 de ani.

000_uf2cg.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta și Prințul Philip sunt cel mai longeviv cuplu de monarhi din istoria Marii Britanii
Foto: AFP

Portretele sunt o încununare a legăturii speciale dintre ei care s-a format încă de când erau adolescenți. Împreună, au trecut prin clipe grele, cunoscând ororile și consecințele nefaste ale celui de-al Doilea Război Mondial, incertitudinile politice din timpul Războiului Rece și provocările din lumea contemporană, a secolului al XXI-lea. Indiferent de obstacole, zvonuri despre infidelitate sau scandaluri, Elisabeta și Philip au rămas mereu împreună, iar Ducele de Edinburgh își îndeplinește în continuare datoria de soț și își ține promisiunea făcută în urmă cu șapte decenii, de a o sprijini pe Regină la bine și la rău.

000_ue2bw.jpg

Regina Elisabeta a II-a și PRințul Philip s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947
Foto: AFP

În ciuda evenimentului sărbătorit în întreaga țară, frumosul cuplu a preferat să petreacă în familie, în cadrul unei cine festive, alături de cei patru copii ai lor, Charles, Anne, Edward și Andrew, precum și de nepoții William și Harry. Cu toții s-au reunit la Castelul Windsor, pentru a celebra aniversarea căsniciei a celui mai longeviv cuplu de monarhi din istoria Marii Britanii.

 
 
Loading...