9 vorbe de duh «marca» Papa Francisc

Ultima actualizare:

    Papa Francisc va vizita România între 31 mai şi 2 iunie
Papa Francisc va vizita România între 31 mai şi 2 iunie

Actualul Papă a avut mereu cuvintele potrivite pentru a se adresa fie în public, fie în privat, celor de lângă el. Ziarul „Click!” vă oferă câteva dintre cele mai răsunătoare sintagme „marca” Bergoglio, fiind de aşteptat ca Papa Francisc să mai adauge multe altele, unele poate chiar în timpul vizitei din România, ce va avea loc între 31 mai şi 2 iunie.

- „Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ne acorde iertarea sa. Doar noi, oamenii, uităm deseori să-i cerem iertarea!”

Afirmaţie făcută la prima întâlnire duminicală cu cei adunaţi în Piaţa Sf. Petru la rugăciunea comună „Angelus” din 17 martie 2013.

- „Biserica nu e nici spital de campanie, nici baby-sitter pentru creştinii cu faţă de muzeu. Şi Dumnezeu nu e un fel de spray la care apelăm în caz de extremă urgenţă”.

Replici ale Papei Francisc revenite des în primii săi doi ani de mandat la cârma Bisericii Catolice, 2013 - 2014.

- „Rugăciunea trebuie să fie asemenea unui lucru bine făcut, fiindcă ea nu este în nici un caz o baghetă magică!”

Papa Francisc explicând rolul rugăciunii în cadrul unei predici ţinute în octombrie 2018 în Capela „Sf. Marta”.

- „Fraţi şi surori, sfinţi şi păcătoşi, toţi suntem creaturi iubite de acelaşi Tată. Şi, în seara vieţii, vom fi judecaţi în funcţie de iubire, după modul în care am iubit. Nu o iubire exclusiv sentimentală, ci compătimitoare şi concretă, conform regulii evanghelice…”.

Afirmaţie făcută la audienţa generală din 13 februarie 20193

- „Gândiţi-vă bine: ce anume lipseşte în rugăciunea «Tatăl nostru»?...Un cuvânt!... Iisus ne învaţă să ne rugăm având pe buze înainte de toate un «Tu», pentru că rugăciunea creştină este dialog: «sfinţească-se numele tău, vie împărăţia ta, facă-se voia ta». Nu numele meu, împărăţia mea, voinţa mea. «Eu» nu merge în acest caz. Nu-şi are locul”.

Afirmaţie făcută la audienţa generală din 13 februarie 2019.

- „…cei care îşi petrec viaţa acuzând, acuzând şi iar acuzând sunt… prieteni, verişori, rude ale diavolului.…”.

Afirmaţie făcută la audienţa generală din 20 februarie 2019.

- „Iisus pe cruce este busola vieţii, care ne orientează spre cer”.

Afirmaţie făcută în cadrul omiliei din Miercurea Cenuşii, 6 martie 2019.

- „...Messi poate fi Dumnezeul fotbalului? În teorie întrebarea este un sacrilegiu. Nu poţi spune asta. Credeţi că e Dumnezeu? Eu, nu. Oamenii spun Dumnezeu cum spun «te ador». Este o expresie populară pentru a spune că Messi este un zeu cu mingea la picior. Evident, este agreabil să-l vezi jucând. Este un foarte bun jucător, dar nu este Dumnezeu”.

Răspunsul formulat de Papa Francisc la o întrebare legată de talentul conaţionalului său, fotbalistul Leo Messi, în cadrul unui interviu oferit televiziunii spaniole „La Sexta”  la finele lui martie 2019.

- „De unde găsesc forţa de a face multe lucruri? Înainte de toate aş vrea să spun că nu merg la vrăjitoare! În fapt, nu ştiu cu adevărat! Este un dar al Domnului!”

Răspunsul Papei Francisc la o întrebare a unui jurnalist bulgar adresată la finele vizitei papale din Bulgaria şi Macedonia de Nord din 5–7 mai 2019 privind puterea sa de a lucra.

Au sudat canalele pe DN1 de frica teroriștilor

 Ofițerii SRI, ajutați de angajații de la Drumuri, au sigilat ieri canalele de pe DN1
Ofițerii SRI, ajutați de angajații de la Drumuri, au sigilat ieri canalele de pe DN1

Măsuri de siguranță fără precedent în București! Oamenii legii au blocat marți, 28 mai, circulația pe DN1, între Aeroportul Otopeni și zona Băneasa, pentru a verifica gurile de canalizare cu lupa, pe care apoi le-au sigilat. Totul de teama unor posibili teroriști care l-ar putea ataca pe Papa Francisc pe traseu.

Acesta va sosi, în România, pe 31 mai, la ora 10.30 și va ateriza pe Aeroportul „Henri Coandă”. Comitetul Interministerial pentru Securitate le recomandă bucureștenilor să aleagă zona recomandată pe unde va trece coloana oficială. Suveranul Pontif va putea fi salutat în zona Bd. Kiseleff, unde coloana va circula cu viteză redusă pentru ca acesta să-i salute pe cei prezenți. Totodată, pe traseul de deplasare este interzisă folosirea dronelor. Poliția Rutieră anunță și restricții de circulație pe tot parcursul weekend-ului atât în București, cât și în Miercurea Ciuc, Iaşi și Blaj, dar și pe drumurile naționale care duc spre aceste orașe. În plus, școlile și grădinițele din Capitală vor fi închise vineri și e posibil să nu se facă ore nici joi. Papa își va încheia vizita în țara noastră duminică, la 17.30, când va pleca spre Roma de pe Aeroportul Sibiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net