Mulți se întreabă de ce și-a exprimat Regina acordul abia acum, când mai e atât de puțin până la nunta prințului. Se pare că este vorba despre o aprobare oficială, în scris, tradiție care se respecte de aproape trei secole.


Este puțin probabil că Harry și Meghan au avut emoții cu privire la consensul Reginei Elisabeta, de vreme ce aceasta a arătat în cele câteva ocazii în care a întâlnit-o pe fosta actriță că o îndrăgește și nimic n-ar împiedica-o să le fie potrivnică fericirii lor.

Pe 15 martie, Regina le-a trimis scrisoare oficială, așa cum este obiceiul încă din secolul al XVIII-lea, prin care le spune viitorilor miri, în cuvinte pompoase, că este de acord cu căsătoria lor, relatează express.co.uk.

Tradiție se respectă în baza Actului 1772, cel referitor la căsătoriile regale, care le cere imperios tuturor descendenților Regelui George al II-lea, să ceară întâi permisiunea monarhului, înainte de a se căsători. Același lucru l-au făcut și Kate Middleton și Prințul William, atunci când s-au logodit, în 2011.

 
 
Loading...