Acest câine a ajutat la uciderea liderului ISIS. Donald Trump i-a dezvăluit identitatea

Ultima actualizare:
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trump
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trump

Donald Trump a publicat o fotografie a unui câine considerat un erou, care a adus ”servicii incredibile” în operaţiunea finalizată cu uciderea liderului grupării juhadiste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Câinele a fost ”rănit uşor”, dar ”se reface complet” potrivit şefului Statului major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP. Generalul a refuzat luni, într-o conferinţă de presă în care a oferit detalii despre operaţiune, să dezvăluie numele câinelui, pentru că acesta ”se află în continuare în teatrul de operaţiuni”. El a precizat că nu vrea ”să difuzeze, pentru moment, fotografii sau numele câinelui sau oricui altcuiva, pentru a-i proteja identitatea”.

La scurt timp după aceea însă, Donald Trump a publicat o imagine în care apare câinele, cu limba scoasă afară şi purtând un ham kaki. ”Noi am declasificat o fotografie a acestui câine minunat (numele său nu este declasificat) care a făcut o TREABĂ MINUNATĂ în capturarea şi eliminarea şefului SI Abu Bakr al-Baghdadi”, şi-a exrimat satisfacţia singurul preşedinte american din istoria recentă care nu are un câine la Casa Albă.


    Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trumpfoto: Twitter
Câinele implicat în operațiunea împotriva liderului ISIS, lăudat de Donald Trumpfoto: Twitter

Fotografia publicată de fostul om de afaceri newyorkez a primit aproape jumătate de milion de ”like”-uri pe reţeaua socială.

Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în urma unei operațiuni americane în Siria

Donald Trump salutase încă de duminică activitatea unui ”câine magnific, un câine foarte dotat”, atunci când a anunțat moartea liderului ISIS în operaţiunea militară care avusese loc la o casă, în nord-vestul Siriei, cu doar câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forţele americane, al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”, ”urmărit de câinii noştri”, sublinia liderul republican în intervenția televizată. Încolţit, ”el şi-a declanşat vesta, omorându-se şi omorând cei trei copii” şi a murit ”ca un câine”, sublinia preşedintele american.

Citește și:

Cine va conduce ISIS după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Este poreclit «Profesorul»

Aproape 800 de mirese ISIS şi copiii lor au evadat dintr-o tabără din Rakka. Turcia îşi continuă ofensiva în nordul Siriei

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net