Panama Papers sau Documentele panameze ar putea reprezenta cea mai mare scurgere de informații din istorie. Ele însumează peste 11 milioane de documente care acopereau activitățile ilegale ale unor oameni de afaceri, criminali, celebrități și sportivi din întraga lume.


Cum era de așteptat, aceste documente care au ascuns uriașe evaziuni fiscale, multe dintre ele realizate chiar de actuali sau foști lideri de state, relevă și victimele acestor afaceri, potrivit Metro.ro.uk.

Sirienii

bkjbkbhbv.png

siria panama papers
A fost furnizatcombustibil ilegal pentru a se continua războiul din Siria
Foto Youtube

Companiile care au folosit serviciile firmei de avocatură din Panama, Mossack Fonseca, au fost acuzate că au furnizat ilegal combustibil pentru forțele aeriene siriene. Marea Britanie și Statele Unite au interzis aceste afaceri în anul 2014, dar Fonseca a continuat să lucreze cu aceste companii.

Copiii ruși

huigyuf.png

Mossack Fonseca a acoperit afacerile ilegale ale unor pedofili
Foto Youtube

Presupusul lider al unei rețele mafiote din Rusia care făcea trafic de persoane, mai exact copii care deveneau sclavi sexuali, a fost client al firmei Mossack. Conform Consorțiului Internațional de Investigații Jurnalistice, atunci când firma de avocatură a descoperit că acest client era un pedofil și a știut că acoperirea lui este ilegală, e preferat totuși să ascundă afacerea.

Cetățeni ugandezi

bjkbjhftd.png

O companie petrolieră avea datorii mai mari decât bugetul național pentru sănătate al Ugandei
Foto Youtube

O companie care a vrut să vândă un teren petrolier prospectiv, a mituit firma Mossack de mai multe ori pentru a o ajuta să scape de taxele ugandeze de 400 de milioane de dolari. Această sumă este mai mare chiar decât bugetul național pentru sănătate al Ugandei. Firma de avocatură pare să fi schimbat pur și simplu datoria acelei companii.

 
 
Loading...