Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie a fost semnat

Ultima actualizare:
Acordul comercial are 1200 de pagini
Acordul comercial are 1200 de pagini

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European, au semnat miercuri, 30 decembrie, acordul comercial post-Brexit negociat cu Londra pentru a încadra desprinderea Marii Britanii de Blocul Comunitar, care va intra în vigoare joi, la ora 23:00 GMT.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European, au semnat documentele în faţa camerelor televiziunilor şi fotografilor, relatează Le Figaro, citat de news.ro. Apoi, documentele au fost trimise cu un avion al Royal Air Force la Londra pentru a fi parafate de prim-ministrul britanic Boris Johnson. Aeronava, care a plecat de la Bruxelles, a aterizat pe aeroportul din Londra la ora 14.30. 


    Acordul comercial are 1200 de pagini Sursa foto: Instagram
Acordul comercial are 1200 de pagini Sursa foto: Instagram

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, încheiat pe 24 decembrie

Boris Johnson îi îndeamnă pe parlamentarii britanici să „deschidă un nou capitol în istoria noastră naţională” şi să sprijine acordul în votul programat pentru miercuri. Acordul a fost încheiat cu Bruxelles pe 24 decembrie, după 9 luni de negocieri, şi stabileşte noi relaţii economice şi de securitate între Marea Britanie şi cel mai mai important partener comercial al său. Acordul are peste 1200 de pagini și cuprinde partea comercială, partea de cooperare și acordul cu Euroatom. 

Până pe 31 decembrie, reprezentanţii guvernelor statelor membre UE vor semna acordul, astfel că el va fi iniţial aplicat provizoriu. În 2021, Parlamentul European va trebui să aprobe acordul înainte ca o decizie să fie adoptată de Consiliu. Semnarea acordului comercial reprezintă ultimul pas înainte de ieșirea definitivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care va avea loc la 1 ianuarie 2021. Acordul comercial pentru Brexit prevede care vor fi relațiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie de la această dată și a fost intens negociat în ultimele luni.

CITEȘTE ȘI: Românii vor avea nevoie de viză de muncă pentru a lucra în Marea Britanie. Cum se obține

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net