Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA: 58 de morți și peste 500 de răniți

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Las Vegas este în haos după ce un atacator a deschis focul spre mulțimea care asista la un spectacol de muzică country. Imediat după acest incident, se pare că o mașină Audi ar fi fost observată în parcarea unui hotel, existând suspiciunea că ar fi încărcată cu explozibil.

UPDATE 19.35: Bilanțul victimelor atacului armat din Las Vegas a crescut la 58 de morți și 515 răniți, informează Digi 24.

UPDATE 17.43: Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat din Las Vegas, după ce autorul carnagiului ar fi strigat în timpul atacului „Allahu Akhbar”. Digi 24 citează AFP, care a publicat un mesaj de propagandă al grupării teroriste. Până în acest moment însă, autoritățile americane nu au găsit vreo legătură a atacatorului cu vreo organizație teroristă și nici nu are antecedente penale.

UPDATE 17.40: Digi 24 informează că Luca Ielodean, în vârstă de 23 de ani și originar din Cluj, locuiește împreună cu familia sa în statul american Nevada.

UPDATE 17.10: Prinre cei răniți în atacul armat din Las Vegas se află și un român, pe nume Luca. Asista la concertul de muzică country ”Route 91 harvest”, când atacatorul a deschis focul în mulțimea de spectatori, informează ziarulevenimentul.ro.

UPDATE 13:51 Autorităţile susţin că numărul persoanelor decedate a crescut la 50, iar numărul răniţilor la aproape 200. Acesta este cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite ale Americii. 

Poliția din Las Vegas le-a cerut cetățenilor să evite zona din jurul cazinoului Mandalay Bay în urma unui atac armat ce s-a produs în timpul nopții. Atacatorul ar fi folosit o armă automată și nu a fost identificat de forțele de ordine. Incidentul a avut loc la Festivalul de muzică country Route91Harvest. 

Imaginile publicate pe rețelele de socializare de la fața locului arată cum sute de oameni se calcă în picioare încercând să se salveze. În unele materiale video se poate auzi zgomotul produs de o mitralieră automată. Poliția din Los Angeles a confirmat această informație și se află la fața locului, încercând să securizeze zona. Mandalay Bay se află în partea de sud a Los Angelesului. 

Mai mulți martori au confirmat că focurile de armă ar fi fost trase timp de 10-15 secunde până când mulțimea și-a dat seama despre ce este vorba, de la un etaj superior al Hotelului Luxor ce se află lângă locul unde a avut loc festivalul. 

Purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Universitar a confirmat că spitalul a îngrijit mai mulți oameni răniți de gloanțe. 

Potrivit BBC, peste 20 persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în urma împuşcăturilor. Spitalele care s-au ocupat cu preluarea răniţilor au declarat că 12 dintre acestea se află în stare critică, iar poliţia din Las Vegas a anunţat că un suspect a fost ucis, conform Digi24.

Au început să apară declaraţiile martorilor şocaţi de cele întâmplate. Ei susţin că focurile de armă au fost trase dintr-un hotel din apropiere, de la înălţime.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net