Majoretele nord-coreene prezente la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang au atras milioane de priviri și laude, datorită sincronului perfect și a organizării impecabile din timpul competiției. În jurul armatei de frumuseți a lui Kim Jong-Un au fost create tot felul de "legende", pe care un jurnalist american a avut ocazia să le studieze îndeaproape.


Jurnalistul le-a urmărit îndeaproape comportamentul și a ajuns la o concluzie foarte tristă. Sincronul perfect al majoretelor ascunde un mare secret. Ore întregi de repetiți, uneori epuizare pentru câteva minute de apaluze. Prezența echipei de majorete, 229 la număr, ca parte a delegației nord-coreene la Jocurile Olimpice de Iarnă a fost încărcată politic, provocând reacții împărțite între spectatori și alte delagații. Dacă unii dintre spectatori au privit cu admirație numărul, alții l-au detestat, catalogându-l doar o altă acțiune de propagandă a Coreei De Nord.

untitled_186.png

foto
Majoretele nord-coreene sunt supravegheate non-stop
Foto:Getty

Pe toată durata competiției, majoretele nord-coreene sunt controlate cu strictețe, supravgheate non-stop și le este complet interzis să interacționeze cu străinii. Fetele au fost duse la 100 m depărtare de cazare pentru a mânca, în grupuri de maxim 30 de persoane. La finalul fiecărei dintre mese se alinază cu  o precizie militară și așteaptă să fie scortate către locul de cazare. Nu zâmbesc și au o detașare rece, care nu trădează emoțiile, relatează nytimes.com.  Un gest aparent simplu a tradat faptul că securea războiului nu a fost îngropată între cele două Corei. Într-un moment în care majoretele sud-coreene au început să cânte o piesă, nord-coreenii s-au restras în altă parte și au început să urle cu putere propriul cântec într-un ritm complet diferit, deși aveau echipă comună.

Fetele au fost alese cu mare grijă de regim. Prima condiţie: să nu aibă niciun fel de legătură cu disidenţi, ca să nu existe riscul că s-ar putea gândi să nu mai revină acasă. Iar ceea ce au văzut în Coreea de Sud nu vor povesti niciodată. În 2005, 21 de majorete care se întorseseră de la o competiţie sportivă din sud au fost arestate şi trimise într-o tabără de detenţie pentru că au povestit cum e în ţara vecină, informează Digi24.

 
 
Loading...