Săptămâna aceasta, autoritățile americane au desfășurat o operațiune de expulzare a imigranților ilegali, deși inițial a fost prezentată ca o simplă operațiune de verificare de rutină. Acțiunea a provocat panică în rândul comunităților de imigranți și chiar au reacționat prin manifestații.


Agenții din cadrul ICE (Imigration and Customs Enforcement), responsabilă cu expulzarea de pe teritoriul american a imigranților care nu au acte în regulă, au efectuat în această perioadă un tur de forță în orașele Los Angeles, New York, Chicago, Austin și altele, după cum precizează Agerpres, potrivit AFP.

Mai exact, este vorba de expulzare imigranților ilegali care au și probleme cu legea. Printr-un decret al lui Donald Trump, au prioritate cazurile celor care au cazier și care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni, precizează sursa citată.

Astfel de operațiuni se desfășurau și în timpul mandatelor lui Barack Obama, dar acum, ceea ce a fost descris inițial ca o operațiune de rutină, s-a dovedit a fi una de expulzare și a provocat reacții negative, în special din partea Democraților. 

 
 
Loading...