Admiratorul lui Putin, premierul Viktor Orban, favorit la alegerile din Ungaria

Ultima actualizare:

    Viktor Orban este un admirator înfocat al lui Putin
Viktor Orban este un admirator înfocat al lui Putin

Premierul ungar Viktor Orban porneşte ca fiind favorit în alegerile parlamentare care au loc duminică în Ungaria, pentru a-şi consolida puterea care a transformat profund ţara sa. Sondajele de opinie prezintă un avans de până la 30 puncte procentuale pentru Fidesz, partidul naţionalist-conservator al lui Viktor Orban.

Singurul element necunoscut în privința alegerilor de duminică, 8 aprilie este reprezentat de  amploarea victoriei. În urmă cu patru ani, Viktor Orban obținuse "supermajoritate" în parlament.

În ultimul său discurs din campania electorală, ţinut la Szekesfehervar (sud-vestul Ungariei), el a lansat un apel la mobilizare la vot. ''Nu este suficient să fim primii în sondaje, trebuie să sosim primii şi în ziua votului'', a subliniat el. În urmă cu mai bine de un deceniu, a fost dat favorit la finalul primului său mandat (1998-2002), dar în cele din urmă victoria nu a fost de partea sa, așadar este de înțeles de ce Viktor nu mai crede atât de mult în sondaje și în promisiuni, relatează AFP. 

Admirator înfocat și declarat al preşedintelui rus Vladimir Putin, şeful executivului de la Budapesta şi-a asumat în ultimii opt ani un stil de guvernare ce limitează unele libertăţi în numele a ceea ce el descrie ca fiind interes naţional. Regulile sale se află la limita democrației, dar continuă să fie foarte admirat de locuitori. În plus se bucură de sprijinul și de simpatia francezul Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, care nu doar o dată și-a exprimat încrederea în deciziile pe care le ia colegul și prietenul său. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net