Agenția Europeană pentru Medicamente, despre a treia doză de vaccin: “E prea devreme să confirmăm dacă e nevoie de supra-rapel”

Ultima actualizare:

    Datele oficiale arată că rata de infectare în rândul vaccinaților este foarte scăzută
Datele oficiale arată că rata de infectare în rândul vaccinaților este foarte scăzută

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat vineri, 6 august, că nu există suficiente date pentru a recomanda vaccinarea cu a treia doză de ser anti-Covid. Franța și Germania au dezvăluit că din septembrie vor trece la administrarea dozei de suplimentare persoanelor vulnerabile.

"Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă şi când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare şi din studiile aflate în desfăşurare pentru a înţelege cât timp va dura protecţia oferită de vaccinuri", au anunţat, vineri, 6 august, reprezentanţii EMA, conform Agerpres.

Cu toate acestea, Germania intenţionează să administreze a treia doză pacienţilor cu imunitate compromisă, persoanelor cu vârste înaintate şi rezidenţilor din centrele pentru bătrâni începând din luna septembrie. Franţa lucrează la rândul ei la un plan ce vizează vaccinarea cu a treia doză în cazul vârstnicilor şi persoanelor vulnerabile tot din septembrie.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net