Nu ți-ai împlinit obiectivul, mănânci peștii vii și bei sânge de pui de găină. Asta e pedeapsa pe care trebuie să o îndure anagajații unei companii chineze care vinde material de construcții.


Ai mânca peştii vii, scoşi din apă murdară, şi ai bea sânge de găină? Asta trebuie să facă angajaţii unei companii din Guizhou, China, dacă nu îndeplinesc sarcinile de serviciu. Pedepsele grele pe care le aplică această firmă de construcţii au ieşit la iveală după ce o înregistrare video în care sunt prezentate chinurile la care sunt supuşi angajaţii a fost distribuită pe Internet. În imagini se vede un bărbat care dă o găleată de plastic, în care se află peştii de plastic, la peste douăzeci de angajaţi şi le indică “să-i muşte până îi zdrobesc”. În înregistrarea video se văd de asemenea bieţi oameni care beau un lichid straniu despre care se spune că ar fi sânge de pui de găină, strâmbându-se şi făcându-se că vomită.

Angajați, obligați să poarte scutece. Motivul, incredibil!

Compania nu recunoaşte pedepsele

Puşi în faţa dovezilor reprezentate de înregistrarea video, reprezentanţii companiei nu au negat că evenimentul a avut loc. Însă au susţinut că angajaţii au luat parte voluntar… Un purtător de cuvânt al companiei de construcţii a declarat pentru ziarul Beijing News că incidentul a avut loc în ziua de 4 august şi că au participat circa 20 de angajaţi care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Însă a ţinut să sublinieze că angajaţii s-au oferit voluntar să mănânce peşti vii şi să bea sânge de găină, ca o formă de motivaţie pentru a lucra mai bine pe viitor. Astfel de pedepse pentru angajaţi, cu scopul de a-i face să lucreze mai bine, sunt destul de obişnuite în China. Asta deşi legile muncii din această ţară interzic ruşinarea angajaţilor şi să li aplce pedepse corporale. Obşigaţia de a mânca peștii vii și de a bea sânge de pui de găină este pedeapsa aplicată de o companie chineză care a şocat lumea recent.

Loading...