Al doilea val de coronavirus loveşte Europa. Multe cazuri apar și în rândul tinerilor

Ultima actualizare:

    Spania se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, după ce a relaxat măsurile anti-COVIDFoto: EPA/EFE
Spania se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, după ce a relaxat măsurile anti-COVIDFoto: EPA/EFE

Mare îngrijorare! Un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19 loveşte Europa. Din ce în ce mai multe cazuri se înregistrează mai ales în rândul tinerilor, potrivit OMS.

Spania este cea mai lovită naţiune din Europa în acest moment. S-a reintrodus deja izolarea, în oraşele Iscar şi Pedrajas, din cauza înmulţirii îmbolnăvirilor. Un hotel din Insula Mallorca s-a închis după ce 10 angajaţi au fost infectaţi cu COVID-19. În weekend-ul trecut s-a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri din ultimele trei luni. Până în prezent, în Spania s-au înregistrat 352.847 de cazuri de îmbolnăvire şi 28.499 de decese din cauza coronavirusului.

În Germania, virusul este tot mai activ. Se înregistrează 730 de noi cazuri pe zi, faţă de 460, câte se înregistrau în urmă cu două săptămâni. Până acum, această ţară a gestionat bine criza, cu cele mai puţine decese, îndemnând oamenii să păstreze distanţa socială, regulile de igienă şi să poarte mască. Spitalele se pregătesc să facă faţă la înmulţirea numărului de infectări. Creşterea acestora a survenit după ce, sâmbătă, 20.000 de persoane au protestat la Berlin împotriva restrcţiilor impuse pentru combaterea pandemiei. În Germania s-au înregistrat 214.104 de cazuri de îmbolnăvire şi 9.245 de decese.

Franţa poate pierde controlul în orice moment în lupta cu virusul COVID-19, avertizează comunitatea ştiinifică. În ultima săptămână s-au înregistrat peste 7.000 de noi cazuri. A crescut mult şi numărul de persoane tratate la terapie intensivă. Până în prezent s-au înregistrat 194.029 de cazuri de îmbolnăvire şi 30.305 de decese.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cauzate de virusul COVID-19 a crescut alarmant în Grecia, în ultima vreme. Premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat că vor fi impuse noi restricţii dacă această creştere zilnică nu se opreşte. În Grecia s-au înregistrat 121 de noi cazuri, marţi, cel mai mare număr de infectări din 22 aprilie. În primăvară, această ţară a gestionat bine criza de coronavirus prin izolare. După relaxarea restricţiilor, creşterea numărului de cazuri e îngrijorătoare. Numărul total de cazuri a ajuns la 4.974 şi 210 decese, virusul afectând mai mult tinerii.

În Finlanda s-a anunţat reintroducerea recomandării lucrului de acasă din cauza înmulţirii numărului de infectări. În ultimele două săptămâni numărul cazurilor a crescut cu 300%. În Finlanda s-au înregistrat 7.512 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi 331 de decese din cauza virusului.

Vii din Spania în România? Intri în carantină!

Persoanele care vin din Spania în România vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, iar măsura intră în vigoare în noaptea de luni spre marți. Decizia a fost luată după actualizarea listei statelor care se află în zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului de infectări cu coronavirus și făcută publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinării, transmite news.ro. Potrivit listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net