Alegeri parlamentare Marea Britanie: Conservatorii au pierdut majoritatea

Ultima actualizare:

    Alegeri parlamentare în Marea BritanieFoto: Getty
Alegeri parlamentare în Marea BritanieFoto: Getty

Joi, 8 iunie, 47 de milioane de cetățeni englezi au fost așteptați la urne pentru a vota Parlamentul. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 dimineața, premierul britanic, Theresa May fiind prima dintre liderii partidelor care s-a prezentat la urne.

UPDATE 10:40: Încercarea premierului Theresa May de a-şi consolida puterea a dat greș. Rezultatele parțiale arată 315 mandate câştigate de conservatori şi 261 de către laburişti. Pentru a realiza majoritatea parlamentară, Partidul Conservator are nevoie de 326 de mandate.

UPDATE 9 iunie, 7:40: Rezultatele parțiale spun că cei din Partidul Conservator au câștigat alegerile, însă nu au obținut majoritatea parlamentară.

Alegerile din Marea Britanie sunt încă în curs de desfășurare, iar potrivit primelor exit poll-uri, Conservatorii, conduși de Theresa May par să conducă după numărul de voturi, precizează The Telegraph.

Sondajele realizate în această săptămână au dat 44% șanse de câștig Conservatorilor, față de 36% în partea Laburiștilor. Aceste alegeri ar putea determina viitorul Regatului Unit. În cazul în care Conservatorii pierd alegerile în favoarea Laburiștilor, conduși de Jeremy Corbyn, se va forma un nou guvern, în fruntea căruia va fi ales un nou premier.

Indiferent cine va câștiga însă alegerile, decizia de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană este acum ireversibilă.

Urnele se vor închide la ora 10.00 (ora 12 pm, ora României).

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net