Alegeri parlamentare în Ungaria. Declarațiile favoritului Viktor Orban, după ieșirea de la urne

Ultima actualizare:

    Viktor Orban le-a promis alegătorilor că va lupta împotriva musulmanilor
Viktor Orban le-a promis alegătorilor că va lupta împotriva musulmanilor

Amiratorul lui Putin, premierul ungar Viktor Orban porneşte ca fiind favorit în alegerile parlamentare care au loc duminică în Ungaria, pentru a-şi consolida puterea care a transformat profund ţara sa. El a votat, alături de soția sa și a oferit o declarație în care i-a îndemnat pe cetățeni să iasă la vot, nu doar să declare că sprijină un anumit candidat.

UPDATE: Votarea în alegerile parlamentare din Ungaria s-a încheiat oficial la ora locală 19.00, însă programul unor secţii a fost prelungit pentru ca toţi cei aflaţi la cozi.

UPDATE: Până la orele 17.00 votaseră 63,21% - un scor istoric - faţă de 54,4% la ultimele alegeri legislative. Viktor Orban a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști, după ce a părăsit cabina de vot. El i-a îndemnat pe cetățeni să îți exercite dreptul de vot și a subliniat că nu luptă împotriva Uniunii Europene, ci doar apară libertatea și lucrurile care i se cuvin țării sale, pe care o respectă nespus. 

"De aici voi merge și voi lua parte la mobilizarea alegătorilor ... Am votat pentru Fidesz și le cer tuturor să participe la alegeri", a spus Orban unui grup de jurnaliști.El a subliniat că va susține interesele Ungariei și a declarat că Ungaria este un membru loial al organizațiilor internaționale. Întrebat dacă se luptă cu UE, a spus: "UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București", potrivit hotnews.to.

Admirator înfocat și declarat al preşedintelui rus Vladimir Putin, şeful executivului de la Budapesta şi-a asumat în ultimii opt ani un stil de guvernare ce limitează unele libertăţi în numele a ceea ce el descrie ca fiind interes naţional. Regulile sale se află la limita democrației, dar continuă să fie foarte admirat de locuitori. De această dată este la un pas să obțină cel de-al treilea mandat de premier. El le-a promis locuitorilor că va încerca să facă tot ce îi stă în putere pentru a  proteja țara de ”rugina” migranților musulmani.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net