Alegeri în Rusia. Vladimir Putin a mai câștigat un mandat de șase ani

Ultima actualizare:

    Vladimir Putinfoto: Getty
Vladimir Putinfoto: Getty

Ruşii și-au ales duminică, 18 martie, noul preşedinte, iar Vladimir Putin a plecat drept favorit în cursă. Actualul lider de la Kremlin a votat dis-de-dimineaţă, la o secţie din Moscova.

UPDATE 20:37: Vladimir Putin a câștigat încă un mandat de președinte al Rusiei, cu 73,9% dintre voturi la exit poll-uri, adjudecându-și astfel încă șase ani la conducerea țării.

El s-a declarat încrezător în programul pe care l-a prezentat în campania electorală şi le-a mărturisit jurnaliştilor că e mulţumit cu orice fel de rezultat, atât timp cât îi dă dreptul să fie în continuare preşedinte, conform digi24.ro. 

De altfel, sondajele îl dau drept favorit pe Putin, cu un procent de 70%, la peste 60 de procente distanţă de următorul clasat. Acesta va fi al patrulea mandat de preşedinte al lui Putin. 

Secţiile de votare s-au deschis duminică, la ora locală 8.00 (sâmbătă, 22.00, ora României) în regiunile Ciukotka şi Kamciatka şi se vor închide duminică la ora locală 20.00 (20.00, ora României) în enclava Kaliningrad, notează news.ro. Ele se vor închide la ora 19.00, ora României. 

Autorităţile depun eforturi să scoată lumea la vot, pentru a-i asigura o legitimitate mai mare lui Vladimir Putin. Unii muncitori ruşi au denunţat presiuni intense la care sunt supuşi de angajatori să demonstreze că au votat. Evgheni Roizman, primarul din Ekaterinburg, al patrulea cel mai important oraş rus, a declarat că oficiali locali şi angajaţi ai statului au primit ordine ”de sus” să se asigure că prezenţa la urne este de peste 60%.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net