Alertă de călătorie. Este cod roşu de caniculă în Italia

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Italia au emis un ”cod roşu” pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 FOTO: Click!
Autoritățile din Italia au emis un ”cod roşu” pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 FOTO: Click!

Temperaturile au explodat în aproape toată Europa. Este caniculă în Franța, Spania, Grecia, Albania și Germania. Meteorologii din aceste țări au emis avertizări cod portocaliu de caniculă, iar în Italia este cod roșu.

Atenție, dacă vreți să călătoriți prin Europa! Un val de aer fierbinte a urcat din nordul Africii și a adus temperaturi uriașe în majoritatea țărilor din sudul continentului.

Ministerul de Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii, în perioada 26-27 iunie 2019, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă.

Potrivit MAE, autorităţile locale din Italia au emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în oraşele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti şi Roma (Lazio).

A fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.

Alertă meteo în Franța

În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră. Meteorologii francezi au emis cod portocaliu de caniculă.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde meteorologii au anunţat un episod de caniculă, care va dura până la sfârşitul lunii iunie. Pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei şi departamentul Seine-et-Marne a fost emis un ”cod portocaliu” de caniculă.

Citește și

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Când ești în pericol să îți arzi pielea la soare. Scara de risc la razele ultraviolete (UV)

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net