Alertă de călătorie. Este grevă în Spania, în aviație, căi ferate și porturi până la Paște

Ultima actualizare:

    Sunt greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară în Spania, până pe 28 aprilieFoto:20minutos.es
Sunt greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară în Spania, până pe 28 aprilieFoto:20minutos.es

Necaz mare pentru românii care lucrează în Spania și vor să vină acasă de Paște. Sunt greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară în Spania, până la Paște, pe 28 aprilie.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde în următoarele zile sunt programate greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în și din Regatul Spaniei că, în perioada 15-28 aprilie, sunt anunţate o serie de greve în transporturile aeriene şi feroviare.

Alertă de călătorie. În Spania sunt greve

  • A fost declanşată o grevă a personalului de securitate din Aeroportul Adolfo Suarez Madrid Barajas. Greva afectează serviciile de control de securitate şi acces în zonele de îmbarcare din cele 4 terminale ale aeroportului. Se recomandă celor ce urmează să folosească acest aeroport să se prezinte din timp pentru realizarea formalităţilor de îmbarcare. Greva se va extinde, în 21 şi 24 aprilie, la toate aeroporturile din Spania.
  • În perioadele 15-17 aprilie şi 22-24 aprilie, piloţii companiei aeriene Air Nostrum se vor afla în grevă. Astfel, o mare parte a zborurilor interne din Spania pe care această companie le efectuează în mod normal vor fi afectate. Se recomandă celor care au de efectuat un zbor intern în Spania să verifice din timp dacă urmează să călătorească cu această companie şi dacă zborul este sau nu afectat de această grevă.
  • Începând din 17 aprilie, intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară, de la liniile de tren de mare viteză şi lucrătorii din porturi. Se recomandă cetăţenilor care au de făcut călătorii cu trenurile de mare viteză sau cu feriboturile din porturile spaniole să verifice din timp dacă le vor fi sau nu afectate planurile de deplasare.
  • În perioada 18-28 aprilie vor fi în grevă lucrătorii care asigură controalele de securitate în gările din Spania. În cazul călătoriilor cu trenul în Regatul Spaniei, se recomandă prezentarea mai din timp în gara de plecare, din cauză că timpii necesari efectuării controlului de securitate vor fi mult mai mari decât cel obişnuit.
  • Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032.

Sursa: MAE

Citește și despre accidentul din Buzău, unde un microbuz a fost lovit de tren

Citește și de ce Ruxandra Ion, ”mama telenovelelor” este în război cu o companie aeriană

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net