Alertă MAE pentru românii care călătoresc în Spania! Zboruri întârziate din cauza unui fenomen meteo extrem

Ultima actualizare:

    Sunt anunțate fenomene meteo extreme în SpaniaFoto: Pixabay
Sunt anunțate fenomene meteo extreme în SpaniaFoto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie care vizează una dintre cele mai populare destinaţii pentru români. Spania va fi afectată de furtuni și fenomene meteo extreme, în următoarele zile. Mai mult, sunt anunțate și greve în transportul aerian și feroviar.

Românii care doresc să călătorească în Spania au fost avertizați că de pe 28 august, mai ales în vestul Peninsulei Iberice, vor avea loc fenomene meteorlogice extreme. Din cauza grevewlor din 30 august - 1 septembrie, compania feroviară Renfe va desfășura activitatea la capacitate redusă, iar zborurile operate de Ryanair ar putea suferi modificări încă din primele zile ale lunii septembrie, potrivit observator.tv

DANA se deplasează către Italia

Agenția Meteorologică de Stat locală - AMET- a emis o prognoză de fenomene meteo extreme în următoarele zile. În vestul Peninsulei Iberica s-a format o depresiune izolată de nivele înalte, DANA, care se va deplasa spre sud. Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza va înregistra căderi de precipitații, intensificări ale vântului și furtuni în zona Comunității Valenciene, Regiunea Murcia și zona Balearelor. 

De joi (29 august), DANA se deplasează spre nordul Italiei. Zborurile internaționale din Valnecia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri însemnate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725,  apelurile fiind redirecţionate  către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 și al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net