Alertă maximă! 38 de milioane de oameni așteaptă megacutremurul care le lovește orașul la fiecare o sută de ani

Ultima actualizare:

    Seismologii avertizează că dezastrul se poate produce în orice clipăfoto EPA
Seismologii avertizează că dezastrul se poate produce în orice clipăfoto EPA

Cel mai mare oraș din lume, Tokio așteaptă cu sufletul la gură mega-cutremurul care lovește fără milă la fiecare o sută de ani. Experții niponi au confirmat că este doar o problemă de timp când se va produce seismul, iar atunci toate clădirile din metropolă vor fi supuse la o presiune incredibilă. Ultimul cutremur devastator care a distrus Tokio a avut loc în 1923, a avut 7,9 și a făcut peste 140.000 de victime.

Panică maximă în Tokio, orașul care este populat de 38 de milioane de suflete. Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură megacutremurul care lovește la fiecare 100 de ani. Ultimul seism devastator produs în Tokio a avut loc în 1923, a avut 7,9 și a făcut 142.000 de victime omenești. Practic, atunci nici o clădire nu a rămas în picioare. În ciuda faptului că Japonia este cea mai pregătită țară din lume din punct de vedere seismic, starea de panică a cuprins întreaga metropolă care va găzdui în acest an Jocurile Olimpice. Majoritatea celor care au pierit în cataclism au ars de vii după ce au explodat țevile de gaze.

Citește și:

Cutremur cu magnitudinea de 4,6 în România. A fost cel mai mare de anul acesta

Aproape 30 de ani de la ultimul mare cutremur în România. Ultimul seism cu morți

Specialiștii avertizează: ”e o problemă de timp când se produce megacutremurul”

Un grup de specialiști seismologi în frunte cu John Douglas, de la Universitatea Strathclyde, au punctat că ”ziua cea neagră se apropie cu pași repezi”. Megacutremurul se poate produce practic în orice clipă în următorii trei ani și mulți se gândesc cu groază să nu aibă loc în perioada Jocurilor Olimpice când metropola populată de 38 de milioane de suflete va fi plină de turiști. ”Mai mulți seismologi niponi au analizat cutremurele de suprafață produse în ultimii ani și au sesizat o acumulare periculoasă de energie. Mai mult ca sigur că în următorii ani va avea loc un seism apocaliptic în capitala Japoniei”, a subliniat specialistul pentru ”Daily Star”. Deși populația este pregătită în caz de seism, în cazul unui dezastru de o asemenea amploare este practic imposibilă reducerea numărului de victime omenești. Chiar dacă au fost făcute investiții majore în infrastructură și în siguranța clădirilor, megacutremurul poate șterge de pe fața pământului multe din clădirile emblematice din Tokio. ”Un lucru foarte bun este faptul că majoritatea mijloacelor de transport în comun din Japonia sunt conectate la senzorii seismici. Astfel, la cea mai mică alertă toate mijloacele de transport paralizează reducând simțitor numărul victimelor”, a punctat Douglas. În martie 2011, cutremurul de 7,9 a produs un tsunami și 15.000 de oameni și-au pierdut viața.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net