Alertă mondială! Un lider influent spune că deține o bombă cu hidrogen

Ultima actualizare:
Kim Jong-un este liderul Coreei de Nord
Kim Jong-un este liderul Coreei de Nord

La sfârșit de 2015, lumea pare a fi într-o permanentă tensiune. Numeroasele atentate și atacuri din ultima perioadă par să fi instaurat o stare de panică, iar oamenii încep să speculeze declanșarea unui eventual război. Toate acestea se întâmplă în contextul în care în campania de bombardamente din Siria, Rusiei i s-au alăturat mai multe țări europene, în speranța că vor reuși să combată terorismul.

Tuturor acestora li se adaugă o nouă amenințare: o bombă cu hidrogen. Un lider influent susține că ar deține o astfel de armă și că țara lui are „arme nucleare puternice”, potrivit Mediafax. Această informație a fost dezvăluită cu ocazia unei inspecții la un sit militar istoric.


    Kim Jong-un este liderul Coreei de Nordfoto: Getty
Kim Jong-un este liderul Coreei de Nordfoto: Getty

„Munca bunicului meu Kim Il-sung a transformat Coreea de Nord într-o țară cu arme nucleare puternice, capabilă să detoneze bombe atomice și cu hidrogen ca să își apere independența și demnitatea națională”, a declarat Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord.

Acesta a vorbit în repetate rânduri despre armele nucleare pe care le deține Coreea de Nord, însă aceasta este prima dată când este menționată o bombă cu hidrogen. Cu toate acestea, un expert în serviciile secrete îi contestă afirmația.

„Nu avem nici o informaţie că statul ar fi dezvoltat o bombă cu hidrogen. Nu credem că ţara care nu a reuşit să miniaturizeze bombele nucleare ar avea tehnologia necesară pentru a produce o astfel de bombă”, a declarat specialistul, citat de Mediafax.

Bomba cu hidrogen este cea mai puternică armă nucleară, mult mai potentă decât bomba atomică. Potrivit historia.ro, se pare că o astfel de bombă este chia de 2.000 de ori mai puternică decât cele detonate la Hiroshima și Nagasaki. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net